Intrati in El Encanto

Intrati in El Encanto
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 398
Format: 13x20
Preț: 49,99 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Intrati in El Encanto - Susana Lopez Rubio

 
Romanul prezintă povestea de dragoste dintre Patricio, un tânăr venit în Havana din Asturias, o provincie a Spaniei măcinată de conflictele Războiului Civil, și Gloria, soţia celui mai puternic mafiot din Cuba, cu care a fost silită să se căsătorească pe când era adolescentă.
 
O iubire interzisă, pe care totuși cei doi o trăiesc cu patimă, fascinaţi unul de celălalt. În calea lor se ridică nenumărate obstacole, pe care reușesc să le treacă doar în parte...
 
Fragmente:
 
... am ieşit din vamă şi m‑am uitat în jurul meu. Cheiul se întindea în faţa mea, ticsit de oameni şi automobile, plin de zarvă şi viaţă. Decupat pe un cer de un albastru strălucitor, farul castelului Morro părea că veghează asupra oraşului şi a locuitorilor săi.
 
M‑a luat ameţeala din cauza căldurii şi a trebuit să mă aşez. Călătoria fusese atât de întortocheată şi posibilitatea de a ajunge până în Cuba atât de redusă, încât nici nu stătusem să mă gândesc ce aveam să fac odată sosit în Havana.
 
Sigur că nu‑mi era uşor. Bunurile mele se reduceau la cinci lucruri: un costum din lână, o şapcă, nişte pantofi, o fotografie a părinţilor mei şi o conservă de sardine marinate, pe care un cuplu de portughezi mi‑o oferise pe vapor.
 
Dar mă mai bazam pe alte cinci atuuri. Primul: tupeul meu. De mic copil, n‑am ştiut ce‑i aia ruşinea, iar deviza mea a fost întotdeauna să cer iertare în loc să cer voie.
 
Al doilea: ochii mei albaştri, moşteniţi de la mama şi cărora li se adaugă înfăţişarea plăcută a tatălui meu.
 
Al treilea: imaginaţia. Aceeaşi imaginaţie care, în loc să mă ajute să memorez lista regilor vizigoţi1, mi‑a folosit să inventez scuze şi să chiulesc de la şcoală.
 
Al patrulea: tinereţea mea. Nouăsprezece ani de‑abia împliniţi, care‑mi anulau temerile şi mă transformau într‑un căţeluş dornic de aventuri. Și, în cele din urmă, al cincilea şi cel mai important atu: setea.
 
Setea de viaţă, de viitor, de culori, sete acumulată nu pe parcursul lunilor, ci al anilor. Se spune: credinţa mută munţii din loc, dar nici setea nu se lasă mai prejos.
 
Setea făcuse ca un tânăr dintr‑un biet sătuc din Asturias să traverseze oceanul până la Perla Antilelor. Venindu‑mi în fire, m‑am ridicat şi am început să merg.
 
Primele mele ore de expatriat le‑am dedicat doar plimbării: am mers cu ochii ieşiţi din orbite din cauza minunăţiilor pe care le aveam în faţa mea. Aleea Prado, piaţa Catedralei, cheiul...
 
...............
 
... deşi tramvaiul a frânat chiar înainte să dea peste mine, n‑am putut să nu cad în fund. Un bărbat îmbrăcat în costum s‑a oprit să mă ajute.
 
– Vă simţiţi bine? Am încuviinţat. Din cauza căderii mele ridicole, demnitatea îmi era mai rănită decât posteriorul.
 
– Dar nu vedeţi că domnului îi curgeau balele văzând picioarele frumoase ale balerinelor, iar dumneavoastră mai aveaţi puţin şi‑l trimiteaţi direct la cimitirul Columb? îi reproșă bărbatul vatmanului.
 
Dă‑o dracului, bătrâne! Era un fapt dovedit; cubanezii erau în stare să vorbească în cel mai rafinat mod şi, în acelaşi timp, să blesteme ca bestiile.
 
– Îmi pare sincer rău, amice, şi‑a cerut scuze vatmanul. Data viitoare să aveţi ceva mai multă grijă şi n‑o să mai păţiţi nimica. Periplul meu s‑a încheiat pe plajă.
 
Stând pe nisip, am devorat cutia cu sardine marinate în timp ce apa mării îmi mângâia picioarele obosite. Soarele era o bilă de culoare roşu aprins, înconjurată de un portocaliu intens, presărat cu pescăruşi ca nişte puncte negre la orizont.
 
Înainte de a apune soarele, am adormit chiar acolo. A doua zi m‑au trezit zbieretele unui vânzător ambulant...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

31,50 RON
35,00 RON (-10%)
32,00 RON
40,00 RON (-20%)
32,24 RON
34,30 RON (-6,01%)
31,92 RON
39,90 RON (-20%)
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
36,00 RON
45,00 RON (-20%)
Created in 0.0704 sec