Iscoditorii. Un an de cugetari, bautura, tristete si lecturi - Anne Gisleson

Iscoditorii. Un an de cugetari, bautura, tristete si lecturi - Anne Gisleson
Preț: 42,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6871-4
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 282
Format: 13x20

DESCRIERE

Iscoditorii. Un an de cugetari, bautura, tristete si lecturi - Anne Gisleson

 
... aproape toată lumea şi-a făcut apariţia la timp, lucru neobişnuit pentru orice reuniune în New Orleans. Prietenii noştri au parcat şi au închis farurile sau şi-au legat bicicletele de gardul vechi din fier. Paşii lor răsunau pe veranda de lemn. întâlnirea de la şapte şi jumătate a fost anunţată de clopotele dogite ale turlei bisericii din intersecţia cu strada Dauphine. Acum câţiva ani, biserica şi-a schimbat numele în Fericitul Francis Xavier Seelos, în cinstea unui preot din zonă care a murit având grijă de bolnavii de febră galbenă după Războiul Civil. Deşi era aproape un sfânt, în purgatoriul canonic, legitimitatea aşa-ziselor lui miracole trebuia ratificată de birocraţia Vaticanului. Mărturiile atestau că fusese un mare binefăcător, chiar sfânt, dar avea el oare puteri magice?
Pe masa noastră scundă din living stăteau îngrămădite sticle de vin, iar lumea se-aşezase pe canapele şi pe fotolii-le-puf de pe podea. Proiectul nostru părea să necesite nişte whisky de calitate, un exemplu rafinat de producţie umană -specia îşi vădea valoarea -, aşa că eu şi cu Brad cumpărase-răm o sticlă de Aberlour. Pentru această primă întâlnire nu aveam totuşi aşteptări foarte clare, şi cu atât mai puţin un program bine stabilit, prin urmare nimeni nu prea ştia cum să înceapă.
 
CUPRINS:
 
Prefaţă     11
ianuarie Toate sunt deşertăciune     21
februarie Lumea de piatră      43
martie Pântecele chitului      66
aprilie Cazna cea de Taină sau Popasurile
Crizei Existenţiale (Via dolorosaj      86
mai Pădurea-ntunecată     114
iunie Voci deasupra apei     134
iulie Cel mai viu dintre noi toţi      147
august Mahmureala metafizică      162
septembrie Zidurile cetăţii     184
octombrie Cetatea fără ziduri     201
noiembrie Ninive     223
decembrie Împărţirea pâinilor     248
ajunul anului nou Tancurile contra găinilor      266
Mulţumiri      275
Anexă: cărţi citate     277
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0363 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.