Istoria evreilor. Iudaism si Sionism - Sionismul si globalizarea

Istoria evreilor. Iudaism si Sionism - Sionismul si globalizarea
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 423
Format: 14x21
Categoria: Dezvaluiri
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Istoria evreilor. Iudaism si Sionism - Sionismul si globalizarea (Gheorghe Ratiu)

 
„Pentru a-şi atinge scopul, sioniştii nu au lăsat pe nimeni să le stea în cale. Problema care se pune este: câţi arabi vor ucide ei când vor câştiga controlul absolut în Orientul Mijlociu şi când vor dobândi controlul fizic total asupra Americii?”
Jack Bernstein
 
Fragmente:
 
RĂZBOAIELE DINTRE ARABI ŞI EVREI DUPĂ PROCLAMAREA ÎNTEMEIERII STATULUI ISRAEL
 
Cum putea fi prevăzut, după proclamarea întemeierii statului Israel de către sionişti în prima parte a anului 1948, cu nerespectarea graniţelor recomandate de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, pe fondul nemulţumirii arabilor ismaeliţi, în Palestina s-a instalat o stare de conflict perpetuu.
 
A avut loc mai întâi o revoltă a populaţiei arabe, jignită, umilită şi persecutată de sionişti, care era de fapt o continuare a protestelor începute în anii '30, când sioniştii au intensificat emigrarea evreilor de pretutindeni în Palestina cu scopul de a realiza o superioritate numerică faţă de populaţia arabă.
 
Revolta s-a transformat după câteva zile într-un război civil. Din solidaritate, statele Ligii Arabe au intervenit Armatele Egiptului, Iordaniei, Irakului, Siriei şi Libanului au atacat Israelul cu scopul de a-l ocupa.
 
Deşi superioare numeric, cele cinci armate arabe au fost învinse de armata Israelului, mai bine instruită şi echipată, dotată cu armament modem. Aceasta a confirmat preocuparea sioniştilor, încă din anii 1945 - 1946, de a-şi forma o armată.
 
Victorioasa armată israeliană, la indicaţia guvernului, nu s-a oprit la graniţele stabilite în 1948 şi a ocupat Galileea Occidentală şi oraşul Nager, alipind astfel Ierusalimul de restul teritoriului.
 
Teroarea instalată de armata israeliană împotriva arabilor a determinat peste o jumătate de milion de arabi să-şi părăsească locurile natale şi să se refugieze în străinătate, în ţări din Orientul Mijlociu şi Apropiat, în Nordul Africii, în Europa, dar şi în America de Sud (în Brazilia s-au stabilit aproximativ 300. 000 de arabi palestinieni). Aşa a apărut cunoscuta problemă a refugiaţilor palestinieni.
 
In 26 iulie 1956, conducătorul Egiptului, acolo-nelul Gamal Abdel Nasser, a decretat naţionalizarea Canalului Suez care aparţinea unei societăţi particulare franco-britanice.
 
Aceasta a trezit protestul puterilor occidentale, astfel că Egiptul a fost izolat. Profitând de situaţia Egiptului aflat în dificultate, Israelul a trimis armata comandată de Moshe Dayan şi a ocupat Peninsula Sinai, şi fâşia Gaza.
 
Acţiunea Israelului a fost secondată de unităţi ale armatei franceze şi britanice, care staţionau la Port Fuad şi Port Said...
 
 
DIN CUPRINS:
 
Consideraţii generale   
 
Capitolul I
Inceputul istoriei poporului Evreu
 
Capitolul II 
Părăsire Palestinei de către evrei 
 
Capitolul III 
Exodul 
 
Capitolul IV
Este Biblia demnă de încredere, sau a fost coruptă? 
 
Capitolul V
Codul Bibliei 
 
Capitolul VI
Prima întemeiere a statului Israel
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0545 sec