Isus al meu - Gabriel Liiceanu
33,30 RON
37,00 RON (-10%)

Isus al meu - Gabriel Liiceanu

Isus al meu - Gabriel Liiceanu
-10%
Preț: 33,30 RON
37,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6850-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Format: 13X20

DESCRIERE

Isus al meu - Gabriel Liiceanu

 
... trăiesc în ţara unor intelectuali apţi de subtile hermeneutici biblice, dar care nu ştiu să-ţi spună întocmai „ce cred“ şi „în ce cred“ şi a căror viaţă nu are, luată la bani mărunţi, nimic creştinesc în ea. Cei mai mulţi sunt agresivi şi gata să te asimileze, dacă nu pactizezi cu credo-ul lor, liliacului orb care nu se simte bine decât în întunericul peşterii lui.

Ei bine, pentru că aşa stau lucrurile şi pentru că Dumnezeu nu mi s-a arătat pe drumul căutărilor mele nici ca stâlp de foc, nici în vuiet de furtună şi nici nu mi-a trimis Fiul în vis cu coroana de spini pe cap, îmi voi asuma riscul de a vorbi în deplină libertate despre o temă care la noi e încadrată de paznici severi, fie ei teologi de serviciu sau atei agresivi.

„În deplină libertate“, aşadar. Asta însemnând: fără teama de-a exprima gânduri adunate în mine de-a lungul vieţii, punându-mi cap la cap lecturile, cântărind toate argumentele şi - mai ales - lăsându-mi mintea să judece acolo unde alţii se mulţumesc să invoce „virtutea credinţei“.
 
Voi regreta, desigur, că Dumnezeul pe care nu-l poţi pipăi decât cu ochii minţii şi-ai sufletului nu şi-a coborât harul şi asupra mea, îndurându-se să-mi dea un semn, cât de mic, că este, şi nefiind mai niciodată prezent acolo unde era aşteptat să fie. - „În deplină libertate“ însemnând: fără teama că voi răni sensibilităţi şi voi dezamăgi sau că voi fi tratat drept un „infirm“...
 
CUPRINS:
 
Precizări şi mulţumiri   
Cuvânt înainte   
I.    O poveste cu Ignaţiu de Loyola. Detaliu mitologic şi conţinut formativ    
II.    Cel fără de pereche. Isus atopotatos     
III.    De ce nu e revelaţia un argument de existenţă?
IV.    Oala lui Epictet. Cele două toarte ale Bisericii   
V.    Seamănul. Miezul eticii creştine. Drumul spre o etică universală  
VI.    Credo    
Epilog. Elogiu îngerului meu păzitor
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0331 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.