Iubirea, prezent continuu. Dragoste, credinta si suferinta in doi

Iubirea, prezent continuu. Dragoste, credinta si suferinta in doi
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 170
Format: 13x20
Preț: 17,10 RON
19,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Iubirea, prezent continuu. Dragoste, credinta si suferinta in doi - Luminita Gherman Balalau

 
... cartea s-a inchegat dupa invesnicirea sotului meu, ca marturie dramatica a unei povesti de iubire, flancata in ultimii ani, de suferinta generata de boala crancena.
 
Mi-as dori ca aceste pagini sa transmita si "alianta" mea cu oricare biet suferind si apropiatii lui. Si sa nu le fie zguduitoare, de-a Domnul, vremea suferintei...
 
Fragmente din carte:
 
Spitalul - Iad 4, 5

Se bălăngăne clopotul dracilor. „La treabă, ăştia doi nu au mai avut de mult timp un şoc adevărat. Mobilizarea! Adică, ce vreţi să spuneţi? Ho, nebunilor, ce puneţi la cale?''
 
Se cere C. T., ca să se vadă efectul tratamentelor: cedau sau nu celulele neoplazice? Brutal, vine avertismentul radiologie, şi o voce alertă: „Repede, măcar la un plămân, metastazele au luat-o razna, nu mai au efect citostaticele''.
 
In biserică se spune că Dumnezeu îngăduie răul, boala, nenorocirile. Nimic fără ştire divină. Când auzeam că scopul este „să ne curăţăm păcatele'', să pătimim pentru strămoşi (şi pentru Adam şi Eva, dar ce legătură avem noi cu ei?), o luam razna, gata de un hohot ironic. Deci, sunt „programat* înainte de naştere la suferinţă? Răspunsul meu e NU. Doamne, ce spui? Nu se aude bine? Reglează eterul!
 
A, nu, eu vreau dialog Just now“, chiar cu bătaie autoritară din picior. De ce mi-ai dat creier, logică, dar şi pază pentru „mistere''? Tu nu eşti Marele Anonim mut şi rece al lui Blaga, eşti Hristosul iubitor. Iar îmi arund hălci de suferinţă? Corect e, aşa, fără explicaţii?
 
Bun, dacă vrei să tăcem, nu te aştepta şi de la mine! Taci Tu. Eu voi vod-fera, îţi voi trimite SMS (am uitat că nu ştiu!), urlete... Am fost explidtă?
 
Aşadar, cancerul nu e în „reflux''. Acesta, de fapt, nu există în boala nenorocită. Doar iluzia lui.
 
Ne internăm la spitalul Filaret, cu medici şi asistente specializaţi pe chirurgie pneumo, dar şi pe omenie. Profesorul mi-a explicat că îţi va scoate un lob din plămân, deci respiraţie afectată, şi, de va fi bine, urmează, cândva, celălalt plămân. „Nu va rezista iubitul tău, îmi şoptea laşitatea, mai bine nu-l mai chinui!
 
Unde ai plecat, Doamne, mi-e frig, mi-e râu, n-am încredere în şanse. Ce-ar fi să-mi izbesc capul de pereţii holului, în văzul tuturor? Dar cui te las, dragule, tu ai nevoie de mine, doar de mine... iar am ceaţă pe creier... tocmai când voiam să nu mai fiu omidă, ci fluture!
 
Te iubeam şi te iubesc şi în afara timpului, în Lumină, aici, în Cer, Nu crezi că prelungim în eternitate ceea ce am trăit în trup? Ce facem toţi aici? Ne spunem unii altora poveştile de dragoste şi, fericirea zburată din ele, în univers, cade ca o brumă în casele din care am plecat Secare, ocrotind, ocrotind,..
 
Ni se spunea (sau ne spuneam?) că asta era crucea mea şi a ta, dar eu îmi simţeam prăvălite resursele de luciditate. Iisuse, ia-o Tu crucea, doar eşti obişnuit şi nici nu Te-ai plâns! Aşa am citit şi cred. Nu-mi mai spune cum ne iubeşti, câtă milă ai, fă ceva, salvează-1, fapte vreau, nu asigurări intangibile!
 
Iad, da, ăsta e Iadul, aici. Restul - metafore! Cine s-a întors să povestească? Şi se spune că dracii stau cuminţi, în întuneric, aşteptând pe cei nemântuiţi! Uite-i aici, nu doar acolo, în abstract, uite-i scormonind prin mintea şi sufletul descleiatei ce eram...
 
 
CUPRINS:
 
Lămurire
 
Cuvânt înainte. Suferinţa martirică şi credinţa iubirii jertfelnice
Argument /13
 
Capitolul 1 - Prefaţă la abecedarul suferinţei 
Capitolul 2- Silabisim: can-cer 
Capitolul 3 - Spitalul - Iad 1 
Capitolul 4 - Amintiri din chimioterapie
Capitolul 5 - Spitalul - Iad 2, 3 
Capitolul 6 - Kalimera, sfinţilor eleni!
Capitolul 7 - Spitalul - Iad 4, 5 
Capitolul 8 - Spitalul - Iad 6
Capitolul 9 - La volan, Părintele Arsenie!
Capitolul 10 - Spitalul - Iad 7 
Capitolul 11- Cancerul in pelerinaj 
Capitolul 12- Pregătiri pentru înveşnicire
Capitolul 13 - „Iubita, taie legătura..." 
Capitolul 14 - Grecia remember! 
 
Epilog
 
Rugăciuni între Cer şi pământ
Consideraţii 
 
I. Lucia Toader, doctor în Filologie, jurnalist TVR - redacţia Viaţa spirituală
II. Dr. Serghei Gorbacevsky, medic specialist endocrinologie
III. Ionuţ-Daniel Barbu
 
Mulţumirile autoarei 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0528 sec