Japonisme. Arta de a fi mulțumit - Erin Niimi Longhurst

Japonisme. Arta de a fi mulțumit - Erin Niimi Longhurst
Preț: 59,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-33-4046-8
Anul publicării: 2019
Pagini: 288
Format: 13x20

DESCRIERE

Japonisme. Arta de a fi mulțumit - Erin Niimi Longhurst

 
... cred că lucrul care face cultura şi tradiţiile Japoniei atât de deosebite este istoria sa lungă de izolare. Japonia a dobândit, o identitate atât de puternică, distinctă şi bogata, deoarece nu avea influenţă externă atât de mult timp.
 
Timp de peste 220 de ani, Japonia a avut o politică externă izolaţionistă, cunoscută sub numele de sakoku, ceea ce înseamnă că a fost o „ţară închisă”. Sub shogunatul Tokugawa, relaţiile şi comerţul dintre Japonia şi restul lumii erau strict limitate.
 
Putini au fost lăsaţi şa părăsească ţara şi puţini au fost primiţi de la începutul anilor 1600, in incercarea de a contracara ameninţarea percepută a influenţei străine, religioase şi coloniale.

Sigur, perioada de două secole lungă de izolare naţională a apărut o extrem de mult timp în urmaşi care se încheie la începutul anilor 1850 - dar era de singurătate, eu sunt convins, a jucat un rol enorm în...
 
CUPRINS:
 

Introducere

1. Kokoro
(Inima şi  mintea)
Ikigai (Scop)
Wabi-sabi (Frumuseţea imperfecţiunii şi impermanenţei)
Kintsugi (Găsirea frumuseţii în imperfecţiune)

 

2. Karada
(Corpul)
Shinrin-yoku (hrănit de natură)
Ikebana (Arta aranjamentului de flori)
Tabemono (mâncare)

...........

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0341 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.