Jocul regelui - Cristian Radu Georgescu

Jocul regelui - Cristian Radu Georgescu
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 268
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Jocul regelui - Cristian Radu Georgescu

 
Am vazut pe propria piele cat e de greu sa inchegi o carte, dar va spunem sincer ca a meritat, cu toate ca a fost dificil sa o publicam si cu atat mai anevoios sa o vindem.

Aveti in fata o lucrare socanta pe care ne-o asumam, chiar daca la o lectura atenta iese in evidenta discrepanta dintre problematica abordata si compozitia accesibila.

JOCUL REGELUI este primul volum dintr-o trilogie, ce mai contine ULTIMUL PION si INTOARCEREA REGINEI.
 
Din carte:
 
In câţiva ani, s-au infiltrat peste tot.
 
Nimic nu mai funcţiona fără ei. Coordonau toate activităţile ilegale. Aveau oameni în poliţie, justiţie sau media. Reuşiseră să corupă şi câţiva politicieni influenţi. Controlau prostituţia stradală, distribuţia de droguri şi jocurile clandestine de noroc. Localurile din oraş şi micii comercianţi plăteau taxe de protecţie.
 
Baros, un pugilist danez de categoria super grea, şi Galezul, un fost mare campion la rugby, care se retrăseseră din activitatea sportivă din cauza dopajului, recuperau banii din piaţă. Cu ei nu era de glumit. Îţi frângeau şira spinării, zâmbind, dacă îţi trecea prin cap să nu te supui.
 
Una dintre primele afaceri profitabile pe care le-au preluat, dar fără să semneze acte, a fost aceea a transportului extern de persoane. Şomajul ridicat din ţară făcuse ca tot mai mulţi oameni să fie nevoiţi să lucreze în Vest.
 
Mistreţul, un depanator radio-tv, dezvoltase cu inteligenţă întreaga activitate clandestină, evitând să plătească impozite către stat. Toate microbuzele sale erau înregistrate şi asigurate pe numele şoferilor, iar clienţii racolaţi direct de pe listele agenţiilor de recrutare.
 
Costul transportului era mult mai scăzut decât cel al firmele oficiale, iar maşinile ofereau un serviciu complet. Te luau de acasă şi te duceau până la poarta fermei sau a fabricii din străinătate unde urma să lucrezi. Oamenii economiseau timp şi bani, ajungând în siguranţă la destinaţie.
 
Lucrurile au decurs conform unui plan pus la punct de Axel. Mistreţul avea o mare slăbiciune. Îi plăceau la nebunie jocurile de noroc. Mentorul lui Tatu i-a oferit împătimitului „şansa mult visată” de a câştiga o sumă uriaşă, pariind pe miză maximă la slot machine-ul preferat.
 
Bucuria Mistreţului de a vedea cinci de „7” aliniaţi pe ecran a fost însă de scurtă durată. Mix-ul de whisky cu energizante şi euforia premiului dobândit l-au făcut să facă infarct.
 
După ce s-a asigurat că e mort, Axel a introdus cheia în aparat şi a anulat câştigul. Abia după aceea a chemat salvarea. A doua zi, dis-de-dimineaţă, şoferii au primit un sms - „De azi lucraţi pentru noi!” - semnat doar cu iniţiala A. Au înţeles cu toţii despre cine e vorba şi s-au conformat.
 
Stimulat de Axel, Tatu a început să se gândească să înfiinţeze o armată profesionistă, regulată, deşi respecta organizarea tradiţională pe famiglii, de la casche până la consorteria şi onorata societa.
 
A împărţit clanul în grupe de câte doisprezece, doi oameni de onoare şi zece soldaţi şi a desemnat pentru fiecare echipă câte un lider. Reuniţi sub comanda lui, toţi au jurat să urmeze codurile şi omerta.
 
Arhanghelii nu trădau. Preferau moartea în locul trădării. Trăiau după deviza „Fără trădare, până la moarte!”, protejaţi de aripile de înger tatuate în palmele stângi. De altfel, nici nu aveau de ales. O dată intrat în clan, nu mai puteai pleca...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0626 sec