Lamai, carti si prieteni

Lamai, carti si prieteni
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 288
Format: 13x20
Preț: 24,75 RON
27,50 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Lamai, carti si prieteni - Jo Cotterill

 
Lămâi, cărți și prieteni este povestea emoționantă a lui Calypso, fetița care învinge durerea provocată de absența mamei cu ajutorul magiei lecturii și al prieteniei, cucerind inimile cititorilor de pretutindeni.
 
Volumul a câștigat în 2017 mai multe premii: Oxfordshire Book Award, Stockport Children’s Book Award și Tower Hamlets Book Award...
 
Din carte:
 
... gândul acela m-a străbătut asemenea unui fulger. Tata are nevoie de mine. Ceea ce nu însemna doar să îl supraveghez în momentele în care se lăsa cuprins de depresie.
 
Acum era vorba despre noi, despre existenţa noastră, în acest loc, împreună. Cum de nu înţelesesem acest lucru mai devreme?
 
În tot acest timp, el se comportase de parcă nu ar fi avut nevoie de mine, spunându-mi că eu şi el suntem două persoane independente.
 
Ceea ce era o minciună! Bineînțeles că avea nevoie de mine. Aşa cum şi eu aveam nevoie de el, aşa cum mereu avusesem nevoie de el—chiar mai mult, din ziua în care murise mama.
 
Prin urmare, de ce mă tot îndepărtase de el? Mae este prietena mea, iar eu am nevoie de ea. Ce m-aş fi făcut dacă aş fi pierdut-o?
 
Bineînțeles, asta era!
 
Tata nu voia să mă iubească aşa cum o iubise pe mama, din cauză că mama murise. Iar atunci când iubeşti pe cineva, pierderea acelei persoane creează o durere atât de puternică, încât ajungi să îţi doreşti să nu o fi iubit niciodată.
 
Iar tata îmi tot spusese că nu are nevoie de mine numai ca să mă protejeze. Încercase să mă facă să înalţ nişte ziduri în jurul propriei mele inimi, ca să nu ajung vreodată să sufăr aşa cum suferise el.
 
Doar că el înţelesese totul greşit. Oamenii au nevoie de oameni. Nu poţi să te ţii mereu la distanţă de ceilalţi, ca să nu suferi. Tot ce obţii în felul acesta este să suferi oricum— şi, în același timp, să fii singur.
 
Toate aceste gânduri îmi explodau în minte, lovindu-se unele de altele, în vreme ce lumea din jurul meu era într-o mișcare cu încetinitorul, aşezându-se pe noi coordonate.
 
Tata nu este singur. Mă are pe mine. Iar acum înţelegeam unde trebuia să îmi găsesc forţa interioară. Aceasta trebuia să îți fie oferită de alţi oameni.
 
Atunci când cuiva îi pasă de tine, acea persoană îţi oferă o bucăţică din ea însăşi. Ceea ce te întăreşte. Prietenia lui Mae mi-a făcut viaţa mai interesantă, mai plină de căldură, de culoare… mai veselă. Iar eu îmi pot da seama, după felul în care ea se luminează la faţă atunci când mă vede, că şi eu îi ofer ceva de valoare.
 
mpreună suntem mai puternice decât am fi, separat, fiecare. Intenționam să am grijă de tata. Să nu-l părăsesc. Să rămân lângă el până când ar fi depăşit criza în care se cufundase, pentru că mă simţeam în stare să-i ofer forţa de care avea nevoie ca să depăşească acel moment. Iar după aceea, cu siguranţă ne vom simţi, împreună, mai puternici decât am fi, luaţi separat, fiecare...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura pentru copii

31,90 RON
34,30 RON (-7%)
35,62 RON
38,30 RON (-7%)
36,00 RON
38,30 RON (-6,01%)
Created in 0.0527 sec