Legaturi surprinzatoare: Cucuteni - Yangshao, Dacia - China Antica

Legaturi surprinzatoare: Cucuteni - Yangshao, Dacia - China Antica
Preț: 18,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 112
Format: 11x18
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Legaturi surprinzatoare: Cucuteni - Yangshao, Dacia - China Antica (Mihai Popescu)

 
Simbolurile Yin şi Yang şi svastica - Prezente in cultura Cucuteni

Mai uimitor este faptul că simbolurile străvechi Yin şi Yang, dar şi Svastica, considerate specifice culturilor orientale, apar pe vasele din cadrul culturii Cucuteni.
 
Simbolurile Yin şi Yang au fost descoperite şi în Transilvania în „Templul ursitelor" din localitatea Şinca Veche, judeţul Braşov. Iar cea mai veche reprezentare a simbolului Svasticii este mult anterioară culturii Cucuteni; se găseşte pe corpul unei păsări sculptate dintr-un colţ de fildeş şi este păstrată în Muzeul Naţional de Istorie din Kiev, capitala Ucrainei.
 
La secţia de artă orientală a Muzeului Naţional de Artă se află o statuie de jad pe care putem vedea simbolul Svasticii. Muzeele româneşti păstrează în colecţiile lor şi alte piese arheologice ornamentate cu acest simbol, însă nu le expun, din cauza conotaţiei politice imprimate simbolului prin utilizarea sa în Rusia sovietică şi în Germania nazistă, în prima jumătate a secolului al XX-lea.

In ce priveşte prezenţa simbolurilor Svastica şi Yin, Yang pe vasele cucuteniene, în contextul în care legăturile dintre cucutenieni şi strămoşii chinezilor sunt, mai mult decât evidente, apare o întrebare incitantâ: unde au apărut prima dată aceste simboluri, în spaţiul culturilor dezvoltate pe teritoriul României sau a celor de pe teritoriul Chinei?
 
Să nu uităm că simbolul Svasticii apare şi în cultura Vinca-Turdaş (dezvoltată şi pe teritoriul României), o cultură anterioară culturilor Cucuteni şi Yangshao... 

In paginile următoare puteţi vedea ceramica Cucuteni care conţine aceste simboluri.
 
 
CUPRINS:
 

Legături de peste 7 000 de ani vechime?
(în loc de Cuvânt-înainte)  


PARTEA ÎNTÂI
LEGĂTURI SURPRINZĂTOARE
ÎNTRE CULTURILE CUCUTENI ŞI YANGSHAO'


Introducere    
Influenţe probate arheologic   
Legături Intre culturile Cucuteni şi Yangshao în urmă cu peste 5 000 de ani   
Cucuteni, judeţul laşi, 1884  
Cultura Yangshao  
Simbolurile Yin şi Yang şi Svastica - prezente în cultura Cucuteni   
Cultura Longshan    
Statuete de acupunctură pe teritoriul românesc

Mumii cu europeni în Bazinul Tarim din China, în urmă cu 4 800 de ani

 

..............

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0331 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.