Legislatia profesiei de avocat - Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu si Stefan Spiridon (2018)

Legislatia profesiei de avocat - Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu si Stefan Spiridon (2018)
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 464
Format: 13x20
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Legislatia profesiei de avocat - Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu si Stefan Spiridon (2018)

 
Aceasta noua editie din Legislatia profesiei de avocat isi are in primul rand justificarea in epuizarea stocurilor existente si nu in modificarile legislative intervenite. Insa, o astfel de republicare ne-a oferit ocazia sa prindem totusi si cele cateva schimbari aparute in materie si, totodata, sa ne adaptam mai bine la cerintele pietei.

Asadar, am adaugat pe aceasta cale Codul deontologic al avocatului roman, aprobat prin Hotararea Consiliului U. N. B. R. nr. 268/2017. Practica fiind intotdeauna contemporana cu realitatea si deseori cu un pas inainte legii, acest cod a aparut din necesitatea fixarii unor repere stabile pentru avocatul roman, in contextul unui timp dominat de globalizare si de raspandirea haotica a informatiei. Acest cod este structurat pe zece capitole, abordand: identitatea profesionala si misiunea avocatului, natura normelor deontologice, principiile profesiei de avocat; incompatibilitati si interdictii, publicitatea si comunicarea cu mass media, relatiile avocatilor cu clientii, relatia avocatilor cu magistratii si alte autoritati publice, relatiile intre avocati, relatiile interprofesionale si deontologia in activitati profesionale transnationale.

Tot ca noutate, Consiliul U. N. B. R. a stabilit la sfarsitul anului 2017, prin hotararile sale, ca incepand cu data de 01 ianuarie 2018, venitul de referinta utilizat la stabilirea tuturor prestatiilor de asigurari sociale, cuantumul ajutorului de deces, valoarea punctului de pensie in sistemul de pensii si asigurari sociale si cuantumul ajutorului lunar pentru cresterea copilului vor avea valori noi. Modificare pe care am operat-o si noi in cuprinsul cartii.

Am optat insa pentru eliminarea testelor grila de la finalul culegerii, ascultand sfatul partenerului nostru de incredere, cititorul-candidat, pentru care sub aceasta forma o culegere este mai utila, putand-o avea cu el chiar si in sala de examinare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0685 sec