Limba engleza fara profesor - Leon Levitchi

Limba engleza fara profesor - Leon Levitchi
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 448
Format: 16x23
Categoria: Limba engleza
Preț: 79,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Limba engleza fara profesor - Leon Levitchi

 
Cei mai reputati profesori de limba engleza din Romania, autori a numeroase cursuri si dictionare, va arata cum sa invatati limba engleza fara profesor!

Metoda se bazeaza pe:

- prezentarea gradata a informatiilor;
- evidentierea aspectelor referitoare la limba vorbita;
- introducerea unui mare numar de exercitii, traduceri si lecturi suplimentare.

Cartea reuseste astfel sa satisfaca chiar si exigentele celor care au atins un nivel avansat de cunoastere a limbii engleze.


SISTEMUL FONETIC
Engleza are o ortografie etimologica. In majoritatca cax. urilor, litercle cc compun un cuvant nu corespund sunetclor din care este el alcatuit. De pilda, un cuvant ca minute (minut) se pronunja minii. Diferentele dintre scriere si pronunjie merg pana la anomalie, ca in ca/ul cuvantului enough (destul), care sc pronunja aproximativ inaf.
Lucrurile se complica prin faptul ca acecasi litera sau acclasi grup de litere poate avea pana la sapte sau opt pronuntii diferite, ca de pilda vocala a sau grupul ough. Totodata, acelaji cuvant poate avea pronun^ii diferite, dupa sens. De excmplu, row se pronunta rou cand inseamna,, sir" sau,, a vasli" si rau cand inscamna,, cearta". Tot astfel minute se pronuntia mainiut cflnd este adjectiv si inseamna,, amanuntit".
Exista, c drcpt, anumite reguli de pronuntie in engleza, insa exceptiile sunt uneori atat de numeroase, incat regulile acestea dau o falsa certiludine care poate induce in eroare. Singura solutie practica este aceea de a invata pronuntia fiecarui cuvant in parte, consultand un vocabular sau un dictionar in care se da transcrierea fonetica a cuvantului.
Am folosit pentru manualul de fata transcrierea fonetica internationala, care este in prc/ent adoptata de majoritatea manualrlor di dictionarelor.
Ccle mai multe semne sau simboluri fonetice sunt luate din alfabetul latin, ca [t], [f], [b], [u], [c] etc. Valoarca lor este cea cunoscuta, cu particularitati specifice limbii engleze. Aceste particularitati sunt expuse in cele 20 de paragrafe din partea intai a manualului
Pentru sunetele care nu si-au gasit un echivalent in alfabetul latin, transcrierea fonetica foloseste simboluri noi, ca de exemplu [J] pentru s, |)] pentru o englez deschis etc.
Este necesar sa facem distinctia cuvenita  intre  litera si simbol fonetic.
Cuvantul scris este alcatuil din litere. Alfabetul englez are 26 de litere.
Cuvantul rostit este alcatuit din sunete, care sunt reprezentate prin simboluri fonetice. In limba cngleza aeestea sunt in numar dc 37. Independente sau asociate, ele formeaza cele 47 de unitaji fonetice principale ale limbii engleze.
Substantivul head (cap), dc exemplu, este format din literele h, e, a si d. Pronuntia lui este [hed]. El este deci alcatuit din sunetele [h], [e] si [dj. Simbolul fonetic sau transcrierea fonetica a unui cuvant se da in paranteze drepte.
Accentul(') cuvintelor formate din doua sau mai multe silabe se aseaza,  inaintea silabei accentuate. Cuvantul many (mulji, multe), in transcriere fonetica ['mcni], arc aceentul pe prima silaba. Cuvantul remain (a ramanc), in transcrierc fonetica [ri'mein], are aceentul pe ultima silaba.
Prin insusirea sistemului fonclic si prin consultarea pcrmanenta a transcrierii fonetice, cei ce vor invata engleza dupa acest manual vor capata o pronuntie corecta.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0836 sec