Love is a Story. Tipologiile povestilor romantice

Love is a Story. Tipologiile povestilor romantice
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 296
Format: 13x20
Categoria: Psihologie
Preț: 29,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Love is a Story. Tipologiile povestilor romantice - Robert J. Sternberg

 
... ce ne atrage atât de mult la unii oameni şi ne determină să-i ţinem la distanţă pe alţii?
 
... ce face ca unele relaţii să funcţioneze atât de bine, iar altele să fie atât de complicate?
 
Dr. Robert J. Sternberg ne răspunde la aceste întrebări, într-o manieră originală, în LOVE IS A STORY, arătând că tipul de relaţie pe care o creăm depinde de povestea de dragoste pe care o purtăm în noi.
 
Fragmente:
 
... Jerry yi Kritten nu au această înţelegere in ceea ce priveşte distribuţia puterii, Kristen şi-a arogat cea mai mare parte a puterii in relaţia lor.
 
Jerry începe să le spună prietenilor că este prea ocupat pentru a lua decizii importante legate de relaţia lui. Poate ca se simte in acest fel, ori poate că le spune priete nilor ceva ce nici el nu crede.
 
In acest ultim caz, ar putea simţi o nevoie de subordonare, ceea ce este mai mult sau mai puţin decât ceea ce ar fi necesar pentru a menţine relaţia aşa cum este pentru o perioadă lungă de timp.
 
Uneori, la începutul unei relaţii, oamenii sunt in stare să ii tolereze celuilalt un comportament care in timp va fi din ce in ce mai greu de acceptat.
 
Dezechilibrul este suficient de puter nic in cazul lui Kristen şi al lui Jerry, încât nu se poate sâ nu ne întrebăm dacă această relaţie poate rezista in timp.
 
In funcţie de Jerry şi de acceptarea lui de a fi dominat, relaţia cu Kristen va dura; in schimb, dacă doar tolerează subordonarea fiindcă eşte suficient de indrăgostit de Kristen pentru a nu contesta situaţia, lucrurile nu vor rămâne la fel in viitor.
 
Lipsa unei reacţii de protest, atunci când este cazul, reprezintă o problemă, fiindcă astfel se creează un precedent. Odată cedată, puterea poate fi greu de recuperat, uşa cum au aflat in viaţa publica mulţi lideri guvernamentali.
 
Prin urmare, probabil că nu este tocmai o idee bună sâ cedezi puterea intr-o relaţie, In speranţa că mai târziu ea poate fi recuperată.
 
Procesul de recâştigate a acesteia se poate dovedi foarte greu şi, in plus, celălalt partener poate simţi că, dacă inţelegerea a fost...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

26,10 RON
29,00 RON (-10%)
Created in 0.0513 sec