Lui Dumnezeu ii plac intrebarile - Nicu Butoi

Lui Dumnezeu ii plac intrebarile - Nicu Butoi
Autor:
Anul publicării: 2018
Pagini: 360
Format: 13x20
Categoria: Crestinism
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Lui Dumnezeu ii plac intrebarile - Nicu Butoi

 
... pe 6 ianuarie 2014, în curtea unei şcoli cu peste 2. 000 de elevi din Hangu, Pakistan, au stat fată în fata credinţele a doi oameni care mărturiseau că au aceeaşi religie şi acelaşi Dumnezeu: unul credea în sinucidere şi în uciderea barbară a sute de elevi inocenţi, în timp ce striga numele lui Dumnezeu, iar celălalt credea în sacrificarea propriei vieţi, în numele aceluiaşi Dumnezeu, pentru a salva vieţile altora.
 
Aitzaz Hassan este numele adolescentului de 15 ani care a observat mersul nenatural al persoanei care se apropia de intrarea în şcoală şi, realizând că e vorba de un atacator sinucigaş, a acţionat.
 
A alergat după el, s-a prins de hainele lui şi a reuşit să-l oprească. A urmat o explozie îngrozitoare, în care doi tineri încleştaţi si-au sfârsit viata atât de diferit — unul încercând să semene moarte, altul căutând să-i salveze pe ceilalţi.
 
Doi tineri, două destine opuse. Doi tineri care, aparent, erau adepţi ai aceleiaşi religii şi-au sacrificat viaţa în scopuri radical diferite. Cum se poate explica uriaşa prăpastie dintre ei?
 
Adevărul despre noi
 
O mulţime de factori sunt responsabili pentru ceea ce s-a intamplat, dar unul este mai proeminent. Toate religiile conduc la Dumnezeu, dar dumnezeul spre care conduc ele nu este întotdeauna acelaşi.
 
Toţi adepţii unei anumite religii sunt îndrumaţi către acelaşi Dumnezeu, dar imaginea acelui Dumnezeu nu este întotdeauna aceeaşi pentru toţi închinătorii respectivei religii.
 
Ceea ce îi diferenţiază este reprezentarea pe care o au despre Dumnezeul lor. După cum moştenirea genetică dictează cursul vieţii biologice, imaginea pe care omul o are despre Dumnezeul lui îi dictează cursul vieţii spirituale şi morale.
 
Alterarea imaginii lui Dumnezeu în mintea oamenilor are rădăcini care coboară în timp până la începutul istoriei. Păcatul originar nu a constat în mâncarea unui fruct, ci în subminarea adevărului despre Dumnezeu. Iar când omul a pus la îndoială imaginea pe care Dumnezeu i-o descoperise despre Sine, păcatul s-a comis deja...
 
 
DIN CUPRINS:
 
Dumnezeu iubeşte întrebările tale 
 
De unde ştiu că Dumnezeu există? 
 
Nu duc toate religiile la Dumnezeu? 
 
Pot să am încredere în Biblie? 
 
Este Iisus singura cale spre Dumnezeu? 
 
De ce este religia plină de reguli?
 
Dumnezeu este bun. De ce atâta suferinţă?
 
Care este rostul vieţii mele pe pământ? 
 
Ce facem cu vinovăţia? 
 
De ce li se întâmplă lucruri rele oamenilor buni? 
 
Ce are Dumnezeu de spus despre sinucidere?
 
Cum pot să fiu acceptat de Dumnezeu? 
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0571 sec