Lumea inelara - Larry Niven

Lumea inelara - Larry Niven
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 408
Format: 14x20
Categoria: Literatura SF
Preț: 34,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Lumea inelara - Larry Niven

 
... din carte:
 
... Louis fu cât pe ce să se înece cu băutura. La masa din spatele păpușarului stăteau patru namile cu blană portocalie. Kzini. Când îl auziră pe păpușar, se întoarseră, dezvelindu-și dinții ascuțiți precum acele. Zâmbeau? Imposibil ca un asemenea rictus să fie un zâmbet. Mai ales pe fața unui kzin.
 
Numele – Rrit – aparținea familiei Patriarhului kzinilor. Louis, dând pe gât ce mai avea în pahar, ajunse la concluzia că nu mai conta. Oricum insulta era mortală și nu puteai fi linșat decât o singură dată în viață.
 
Kzinul cel mai apropiat de ei se ridică. Avea o blană deasă, portocalie, cu dungi negre deasupra ochilor. Semăna cu o pisică vărgată foarte grasă, înaltă de doi metri și jumătate. Dar nici vorbă de grăsime.
 
Kzinul era un pachet de mușchi, netezi, puternici și straniu dispuși peste un schelet deopotrivă de neobișnuit. Din labele ca o pereche de mănuși, din piele neagră, scoase niște gheare ascuțite și strălucitoare.
 
Un sfert de tonă de carnivorrațional se aplecă amenințător peste păpușar și zise:
 
— Ia spune-mi, ai impresia c-o să scapi cu viață după ce l-ai insultat pe Patriarhul kzinilor? Păpușarul răspunse fără ezitare și fără tremur în glas:
 
— Eu sunt cel care, pe o planetă care orbitează în jurul stelei Beta din constelația Lirei, am lovit în pântece cu copita din spate un kzin căruia i se spunea Căpitanul Chuft și i-am fracturat trei coaste din structura endoscheletală. Am nevoie de un kzin curajos.
 
— Continuă, spuse monstrul blănos cu ochi negri...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1315 sec