Lumina Care stralucea in intuneric. Ultimele cuvantari

Lumina Care stralucea in intuneric. Ultimele cuvantari
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 176
Format: 13x20
Categoria: Crestinism
Preț: 17,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Lumina Care stralucea in intuneric. Ultimele cuvantari - Antonie de Suroj

 
... volumul cuprinde ultima serie de cuvantari tinute de Mitropolitul Antonie in Londra, intre 2001-2002. Aceste cuvantari pot fi vazute ca testamentul sau duhovnicesc.
 
In ele, el da marturie, prin propria experienta, despre cat de important este ca omul sa stea cu credinta si sinceritate in fata lui Dumnezeu, fara sa ne ascundem in spatele perceptiei limitate pe care noi o avem fata de El, fata de lume si fata de noi insine...
 
...
 
... uneori, când vorbesc astfel, cineva îmi spune: „Ce trist! Aceasta înseamnă că eu sunt atât de sărac în cunoașterea lui Dumnezeu, în cunoașterea de mine însumi, în cunoașterea celor din jurul meu?
 
Cum m-aș putea bucura?”.
 
Și cred că răspunsul este următorul. Pe fiecare treaptă pe care urci, ești împlinit și te poți bucura și poți spune: „Dacă așa cum sunt, mic și imatur, Îl pot cunoaște pe Dumnezeu astfel, Îl pot preamări astfel, pot alerga la El astfel, atunci cât de minunat va fi când, maturizându-mă, îmi voi depăși condiția actuală, când va crește cunoașterea mea despre Dumnezeu și va deveni mai profundă și bucuria mea întru El va fi și mai mare!”.
 
Deci îndoiala nu reprezintă o lipsă de credință. Cineva se poate îndoi doar dacă are cu adevărat credința și încrederea să spună: „Tot ce știu, toate imaginile pe care mi le-am format, tot ce am auzit și am citit, nu sunt nimic în comparație cu lungimea, adâncimea, înălțimea și măreția Dumnezeului celui Viu, și cât de minunat este că mi-am dat seama că imaginea mea este adevărată.
 
Însă ea este o imagine pe care și-o formează un copil și care va deveni treptat din ce în ce mai bogată, odată cu trecerea anilor.
 
Mi-aș dori să mai spun câteva lucruri. Cunoașterea pe care o am astăzi mă poate umple până la vârf, însă doar dacă eu trăiesc în conformitate cu ceea ce mi-a fost dat deja.
 
Mă voi pierde doar dacă credința nu devine credincioșie, căci dacă nu sunt credincios sau fidel față de ceea ce știu deja, față de ceea ce sunt deja, nu mai pot crește decât dacă se întâmplă ceva catastrofic, dacă mă...
 
 
CUPRINS:
 
Prefață
 
Certitudine și îndoială
Martori ai vieții veșnice
Rugăciunile sfinților
Dragostea lui Dumnezeu
Metaistoria
Lumea creată (creația)
Căi către Dumnezeu
Dumnezeu vine în ajutor
Chipul și asemănarea
În amurgul istoriei
Lumină în întuneric
Legea scrisă în inimă
Viața credinței
Certitudinea care nu poate fi luată de la noi 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0548 sec