Mame puternice, fii puternici

Mame puternice, fii puternici
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 400
Format: 13x20

DESCRIERE

Mame puternice, fii puternici. 10 secrete pe care orice mama ar trebui sa le stie - Meg Meeker

 
... astazi, baietii se confrunta cu numeroase provocari si presiuni si nu de putine ori mamele se simt coplesite de povara datoriei lor: aceea de a-si indruma fiii prin acest hatis complex de incercari.
 
Cartea lui Meg Meeker pune la dispozitia mamelor o harta care sa le ajute sa gaseasca increderea si puterea necesare pentru a creste fii extraordinari, oferindu-le incurajare, educatie si sfaturi practice.

Autoarea nu se sfieste sa abordeze domenii dintre cele mai variate, de la nevoia mamelor de a exersa curajul pentru a comunica autentic cu baietii lor, pana la necesitatea ca acestea sa isi vindece propriile rani in relatiile cu barbatii, pentru a le sta alaturi fiilor fara un bagaj afectiv impovarator.
 
Mamele isi invata fiii sa respecte si sa aprecieze femeile pe masura ce cresc si devin adulti, sadind in mintile inca fragede valori fundamentale precum munca, intrajutorarea semenilor si dezvoltarea unei vieti launtrice bogate si implinite.
 
Fragmente:
 
In primul rând, dacă tatăl lui este de acord, cere-i să petreacă mai mult timp cu fiul său.
 
Băieţilor (în special la vârsta adolescenţei) le va creşte considerabil încrederea în sine dacă tatăl lor le acordă atenţie. In al doilea rând, vezi dacă poţi să îi înlături ideea că este neatrăgător şi să îl ajuţi să obţină contrariul.
 
Acest lucru este important, pentru că băieţii au nevoie să înceapă să facă diferenţa între ceea ce cred ei despre ei înşişi şi ceea ce este adevărat în legătură cu ei.
 
Băieţii se pot simţi foarte neatrăgători când, în realitate sunt foarte atrăgători. Scoate în evidenţă ceea ce este cu adevărat minunat la el. Este curajos, răbdător, empatic sau un bun frate?
 
Incearcă să sublimezi mai curând trăsăturile lui de caracter de care eşti mândră, decât lucruri pe care le face bine. Nu vrea să fie plăcut pentru lucrurile pe care le face, ci pentru ceea ce este.
 
Apoi, invaţă-l că, chiar dacă în clasa lui sunt copii care nu îl plac şi au fost răutăcioşi cu el, asta nu înseamnă că el nu poate fi plăcut; poate însemna doar că aceia nu sunt cei mai amabili copil.
 
Pe măsură ce il ajuţi să identifice gândurile negative, ajută-l să le înlocuiască cu unele pozitive. Din nou, pentru acest lucru este nevoie de multă râbdare în timp chiar funcţionează.
 
Mulţi taţi mi-au spus că a fi bruscat fiice parte din viaţa unui băiat. Are rol in stabilirea ierarhiilor, motivează ei. In timp ce acest lucru este firesc, potrivit taţilor, cu siguranţă nu este la fel din punctul de vedere al mamelor.
 
Noi suntem protectoarele fiilor noştri de când sunt mici şi simţim că avem nu doar dreptul, ci şi datoria de a ne apăra fiii.
Poveştile despre bătăuşi au devenit preponderente în rândul ştirilor din zilele noastre, fie pentru că intimidarea este mai des întâlnită, sau poate abia acum raportăm aceste cazuri.
 
Eu cred că este o combinaţie între cele două. Ultima decadă a scos la iveală naşterea şi dezvoltarea intimidării şi hărţuirii pe internet.
 
Copiii pot acum să hărţuiască un alt copil în faţa unei audienţe enorme de prieteni, prin postări pe Facebook, Twitter sau prin video-clipuri postate pe Youtube. Acum, victima nu mai este umilită doar în faţa prietenilor apropiaţi, ci în faţa a sute de alţi copii. Acest lucru face ca durerea emoţională produsă de hărţuire să fie şi mai profundă.
 
Ruşinea şi umilirea sunt două dintre cele mai dificile sentimente cu care pot avea de-a face băieţii, pentru că sunt foarte complexe. Ele au impact asupra stimei de sine, a părerii lor despre sine şi a părerii lor despre cei din jur.
 
Orice mamă bună vrea să îşi protejeze fiul de asemenea sentimente, dar a încerca să o facă poate fi dificil. Dacă nu suntem atente, putem accentua umilirea băiatului prin încercarea noastră de a purta luptele lui mult timp după ce a crescut şi s-a maturizat suficient încât să poată să şi le duca singur.
 
 
DIN CUPRINS:
 
Introducere   
 
CAPITOLUL 1
Eşti prima lui dragoste (dar nu-i spune Iui niciodată)    
 
CAPITOLUL 2
Invaţă-l vocabularul emoţiilor    
 
CAPITOLUL 3
E înarmat! (Şi ţinta eşti tu)    
 
CAPITOLUL 4
Reprezinţi căminul lui  
 
CAPITOLUL 5
Dacă Dumnezeu s-ar da cu ruj, ar folosi culoarea ta  
 
CAPITOLUL 6
Dă-i un topor  
 
CAPITOLUL 7
Reprezinţi veriga dintre fiul tău şi tatăl lui  
 
CAPITOLUL 8
Gândul la sex şi ce spune mama mea
 
...............
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0310 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.