Mananca si invinge boala - William W. Li

Mananca si invinge boala - William W. Li
Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-789-186-7
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 616
Format: 13X20

DESCRIERE

Mananca si invinge boala - Dr. William W. Li

 
Angiogeneză în acţiune
In1 organism există 96 000 de kilometri de vase de sânge, a căror treabă este să transporte oxigen şi nutrimente pentru a mentine celulele vii. Acestea sunt vasele vieţii, care ne hrănesc organismele sănătoase şi ne protejează împotriva bolilor.
 
Dacă toate vasele sangvine ar fi puse cap la cap, ar înconjura pământul de două ori. în mod surprinzător, din clipa în care inima pompează o picătură de sânge durează doar 60 de secunde ca aceasta să circule prin tot corpul şi sa se întoarcă la inimă.

Cele mai mici vase sangvine se numesc capilare. Sunt mai subţiri decât firul de păr şi sunt în număr de 19 miliarde. Capilarele au o relaţie aparte cu toate celelalte celule, deoarece sunt veriga finală din lanţul sistemului de transport al vaselor sangvine către celule.
 
Intrucât se află la capăt de linie, în mod virtual, aproape fiecare celulă din organism se afla localizata la 200 de micrometri de un capilar. Este foarte aproape, adică puţin mai mult decât grosimea firului de păr. Fiecare organ are propria densitate şi propriul tipar al capilarelor, în funcţie de rolul său şi de cantitatea de flux sangvin de care are nevoie.
 
Muşchii, de exemplu, au imensă nevoie de oxigen, aşa că necesită de patru ori mai mult sânge decât oasele, care acţionează ca suport structural. Alte organe cu nevoi ridicate de sânge sunt creierul, inima, rinichii şi ficatul.
 
Toate acestea au o densitate capilară uimitoare, de 3 000 de vase pe milimetru cub, adică de 30 de ori mai mare decât cea din oase.

La microscop, capilarele arată ca nişte opere de artă, modelate astfel încât să se potrivească cu organul în care se dezvoltă. Cele care hrănesc pielea arată ca nişte înche-ietori cu arici, cu multe cercuri din capilare care asigură sângele ce oferă căldură şi culoare pe toată suprafaţa corpului.
 
De-a lungul nervilor, de la măduva spinării până în vârful degetelor, capilarele se desfăşoară ca nişte linii de telefonie care hrănesc neuronii şi menţin simţurile alerte, în colon, capilarele formează un model geometric frumos de fagure, astfel încât să se poată întinde odată cu colonul atunci când acesta se umple cu materie digerată, asigurând în acelaşi timp suprafaţa maximă pentru reabsorbţia fluidelor în fluxul sangvin.

Importanţa angiogenezei în susţinerea vieţii este atât de mare, încât începe în sistemul reproducător, chiar înainte de concepţie. Până când spermatozoidul întâlneşte ovulul, uterul a pregătit deja endometrul, adică o căptuşeală alcătuită din vase sangvine gata să primească şi să hrănească ovulul fertilizat...
 
CUPRINS:
 
Introducere     

Partea I. Creat pentru sănătate   
Capitolul 1. Angiogeneza   
Capitolul 2. Regenerarea    
Capitolul 3. Microbiomul     
Capitolul 4. Protecţia ADN-ului  
Capitolul 5. Imunitatea    

Partea a II-a. Cum să mâncaţi pentru a combate bolile 
Capitolul 6. Infometaţi bolile, hrăniţi sănătatea  
Capitolul 7. (Re)generaţi-vă sănătatea 
Capitolul 8. Hrăniţi ecosistemul intern   
Capitolul 9. Direcţionări destinul genetic       
Capitolul 10. Activaţi centrul de comandă al sistemului imunitar  


Partea a III-a. Planificaţi, alegeţi şi acţionaţi  
Capitolul 11. Cadrul 5x5x5: cum să mâncaţi pentru a combate bolile
Capitolul 12. Reorganizarea bucătăriei  
Capitolul 13. Alimente excepţionale
Capitolul 14. Model demonstrativ de mese şi reţete
Capitolul 15. Doze de mâncare   


Epilog. O observaţie despre ştiinţă  
Anexa A. Fişa zilnică de lucru 5x5x5 —Lista Alimentelor Preferate
Anexa B. Evaluaţi-vă riscurile  
Mulţumiri      
Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0447 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.