Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile

Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile
Preț: 23,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 251
Format: 13x20

DESCRIERE

Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile - Ioana Tudor ...din carte: Diflubenzuronul blochează formarea chitinei în cuticula insectei şi astfel împiedică procesul normal de năpârlire a larvei care piere. Datorită, modului de acţiune, nu distrugestadiile adulte dar larvele care se află la ultima vârstă înainte de a se transforma în adulţi, pier. Dimilin se poate aplica în două moduri: - prin încorporare în substrat (compost la Agaricus bisporus sau substrat celulozic laPleurotus spp.) - aplicări de tratamente pe amestecul de acoperire sau pe substratul celulozic la cultura de Pleurotus spp. la semnalarea atacului. Doza de aplicare este de 4 g Dimilin'mp de substrat în 2,5 1 apă, 0,16% sau 4 g/mc de compost la întorsul al IV-lea. Numărul de tratamenteeste de unul singur/pontă. în general larvele de Sciaride au căpătat rezistenţă lainsecticidele tradiţionale (organofosforice). Dimilin combate şi aceste generaţii rezistenteşi în plus până în prezent specialiştii nu au semnalat fenomene de rezistenţă la aplicarea Dimilinului. O bună combatere se realizează prin asocierea de insecticide organo-fosforice pentru încorporare în compost iar Dimilinul să fie utilizat pentru stropiri. Diflubenzuronul este netoxic pentru ciuperci chiar şi la o doză de 23 ori mai mare decâtcea recomandată. Rimon (nonvaluron 100g/l) a fost omologat şi pentru ciuperci, se foloseşte în concentraţiede 0,1-0,15% pe turbă, tot împotriva ţânţarilor. - Grupa carbamaţi. Victenon 50 WP (bensultap 50%) este din grupa a IV-a, şi se foloseşte pentru combatereainsectelor zburătoare, distrugând larvele şi adulţii. Victenon este un insecticid biologicobţinut din viermii inelari. Se foloseşte în concentraţie de 0,05%... CUPRINS: Cuprins: Lectia 1: Introducere, ce ciuperci se pot cultiva, valoarea alimentara, cand se pot cultiva, avantajele culturii…9 Lectia 2: Spatii de cultura…16 Lectia 3: Pregatirea substratului nutritiv pentru ciuperca Agaricus bisporus …26 Lectia 4: Asezarea compostului, insamantarea si acoperirea cipuercilor Agaricus bisporus…38 Lectia 5: Conditii de microclimat, lucrari de ingrijire si recoltare la cipercile Agaricus bisporus…47 Lectia 6: Tehnologia de cultura a speciei Agaricus edulis…57 Lectia 7: Conditiile care favorizeaza aparitia bolilor si daunatorilor in cultura ciupercilor Agaricus spp…62 Lectia 8: Bolile ciupercilor comestibile Agaricus bisporus. Viroze si bacterioze…70 Lectia 9: Bolile produse de ciuperci saprofite sau competitoare (concurente). Forme teratologice sau anomalii la ciupercile Agaricus bisporus…82 Lectia 10: Daunatorii ciupercilor Agaricus spp. (I)…95 Lectia 11: Daunatorii ciupercilor Agaricus spp (II)..109 Lectia 12: Pesticide utilizate la dezinfectia si combaterea bolilor ciupercilor comestibile…115 Lectia 13: Pesticide utilizate in combaterea daunatorilor…123 Lectia 14: Cultura ciupercilor Pleurotus spp (pastravi sau bureti). Avantajele culturii si spatii utilizate…132 Lectia 15: Substratul de cultura pentru Pleurotus spp. (materii prime si auxiliare)…137 Lectia 16: Dezinfectia termica a substratului…145 Lectia 17: Insamantarea si conditiile de microclimat pentru ciupercile Pleurotus pp…153 Lectia 18: Incubarea, asezarea brichetelor si recoltarea cipercilor Pleurotus spp…164 Lectia 19: Tenologia de cultura a ciupercilor Pleurotus spp pe butuci de lemn…171 Lectia 20: Protectia culturii ciupercilor Pleurotus spp. (boli si daunatori specifici)…179 Lectia 21: Tehnologia de producere a miceliului de ciuperci comestibile…186 Lectia 22: Alte specii de icuperci comestibile ce ar putea fi cultivate…194 Dictionar explicativ de cuvinte…221

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0349 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.