Marea carte de bucate românești - Maria Cristea Soimu

Marea carte de bucate românești - Maria Cristea Soimu
-10%
Preț: 58,50 RON
65,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-3122-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 560
Format: 20x25
Categoria: Retete culinare

DESCRIERE

Marea carte de bucate românești - Maria Cristea Soimu 

 
... faceți masa mai frumoasă dacă puneți mâncarea pe o față de masă curată, imprimată sau albă, și alături de tacâmuri puneți o floare mică, o crenguță de brad, de liliac, de trandafir etc. Daţi-le copiilor să mănânce ceea ce trebuie și nu neapărat ceea ce le place. Numai dumneavoastră știți să păstrați echilibrul organismului care crește.
 
Nu vă lăsați manipulate de mofturi, lacrimi sau refuzul mâncării pe care ați gătit-o cu efort și cheltuială. Lăsați pe cei care vă sunt dragi să mănânce din toate, dar nu-i lăsați să se lăcomească la carne, prăjituri, sucuri sau vin. Tot ceea ce gândim sau înfăptuim într-o viață de om trece prin stomac, deci prețuiți mâncarea, prezentând-o cu artă.
 
Gândurile frumoase vin după o masă hrănitoare și nu prea îndestulată. O masă copioasă își cere drepturile ei: să lenevești, să nu mai gândești, să nu mai visezi, să nu mai acționezi. Aveți grijă să nu-i desfătați pe ai casei în fiecare zi. Rezervați-le surprizele și mâncărurile de rezistență pentru zilele de sărbătoare.
 
Bucătăria românească a adaptat rețete de la turci, de la francezi, de la ita lieni, de la ruși. Sarmalele, chiftelele, tocana, ghiveciul – vin din bucătăria tur cească. Româncele au adăugat însă condimente, legume și imaginație – pro prii bucătăriei românești – și le-au transformat în mâncăruri naționale...
 
CUPRINS:
 
În loc de prefață
Gânduri pentru gospodine
Cum folosim condimentele și descrierea lor
 
Plante aromatice
Cum să asortăm vinurile
Măsuri și măsurători aproximative folosite în bucătărie
Ingrediente necesare în bucătărie, preparate în casă
 
1. Aperitive
1. 1. Aperitive servite reci
1. 2. Tartine
1. 3. Aperitive din legume servite calde și reci
1. 4. Aperitive servite calde
1. 5. Antreuri
1. 6. Salate servite ca aperitiv
 
2. Salate și garnituri
3. Sosuri
4. Preparate din ouă
4. 1. Preparate din ouă fierte
4. 2. Ouă umplute
4. 3. Omlete
4. 4. Ouă ochiuri
 
5. Sufleuri și budinci
5. 1. Sufleuri sărate
5. 2. Sufleuri dulci
5. 3. Budinci servite ca mâncare
5. 4. Budinci servite ca desert
 
............

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Retete culinare

Created in 0.0373 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.