Masoni sub judecata comunistă. Grupul Bellu - Diana Mandache

Masoni sub judecata comunistă. Grupul Bellu - Diana Mandache
-10%
Preț: 44,91 RON
49,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067936995
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 256
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Masoni sub judecata comunistă. Grupul Bellu - Diana Mandache
 
... in 1950 procesele au continuat, așa cum s-a întâmplat în cazul clerului din Polonia, unde alături de trei preoți – Lorenz, Culak și vicarul Zub –, erau acuzați Iacubeț, paznicul bisericii, și groparul Nemec, pedepsele acestora variind între 2 și 12 ani de închisoare.
 
În Bulgaria era condamnat la moarte Stoian Petrov Iliev, în Albania se derula procesul spionilor greci și se desfășurau procesele spionilor, în Polonia A. S. Robineau a fost condamnat la 12 ani de închisoare, iar în Ungaria, Imre Geiger, la 9 ani închisoare.
 
Alte procese asemănătoare avuseseră loc în Bulgaria și Cehoslovacia, sentințele variind între 4 și 15 ani. Pe 4 aprilie 1950, începuse procesul preoților catolici din Cehoslovacia, Mastilka fiind condamnat la închisoare pe viață, Mohalka și Siuhal la 25 de ani de închisoare, iar Tajovshi la 20 de ani.
 
Tot în luna aprilie au avut loc alte 5 procese dintre care 3 numai în Cehoslovacia, unde s-au înregistrat 4 noi condamnări la moarte, două cu închisoare pe viață și pedepse între 14 și 25 ani închisoare.
 
În ceea ce-i privește pe „spionii titoiști” din Bulgaria și Albania, sentințele au variat între 1 și 25 de ani închisoare sau închisoare pe viață. În primăvara lui 1950, Albania se situa în topul numărului de procese, cel mai important fiind cel al parașutiștilor din munții Kurveleschi, instruiți la Napoli de către americani. Toți au fost condamnați la moarte...
 
CUPRINS:
 

Dramatis Personae
Prolog
Sovietizarea justiției
Masoneria la răscruce de drumuri
Procesul
Continuitate în exil
Documente
Bibliografie selectivă
Index de nume 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0366 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.