Masura omului - Marco Malvaldi
35,10 RON
39,00 RON (-10%)

Masura omului - Marco Malvaldi

Masura omului - Marco Malvaldi
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0663-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 280
Format: 13x20

DESCRIERE

Masura omului - Marco Malvaldi

 
... bărbatul se opri o clipă înainte să intre.

Nu avea sens să se uite în jur ca să afle dacă a fost urmărit. Intrarea in castel se făcea printr-una dintre zonele vechi ale oraşului Milano, de-a lungul unei străzi umede şl întunecate, la care se putea ajunge numai traversând alte străzi umede şi întunecate şi, chiar dacă cineva l-ar fi urmărit, l-ar fi pierdut deja urma, în ciuda veşmintelor sale de un roz, ţipător.

De fapt. se temea să nu se piardă chiar el. I s-a întâmplat odată să nu se poată orienta în încâlceala aleilor din jurul castelului. Pe de-o parte din cauza lui, desigur, pentru că niciodată nu a avut un simt al orientării extraordinar, pe de altă parte din cauza acelui oraş care a crescut atât de prost, fără un proiect, fără o formă, fără o viziune.
 
Trebuia regândit de la cap la coadă. Organizat într-un mod diferit. Radical diferit. Aşa cum nu se mal văzuse. Un oraş pe mai multe niveluri, de exemplu.
 
De jos în sus, de la apă la cer. Un oraş care să fie exact opusul unei case, în care săracii stăteau sus şl stăpânii la parter, ca în insulele romane descrise în cartea lui Vitruvius. S-a gândit bine Francesco di Giorgio să o traducă din latină, realmente a meritat. Excelentă achiziţie acea carte! L-a costat o avere, dar cât de mult l-a inspirat...

Bărbatul îmbrăcat în roz tresări, dându-şi seama că s-a pierdut, dar numai în propriile gânduri. I se întâmpla adesea şl era de departe cel mal bun moment al zilei pentru el. Dar acum nu era cazul să se abandoneze visării. Acum avea treabă.
 
Calm, dar deloc relaxat, bărbatul bătu la poartă. Aproape imediat, un scârţâit îl făcu să înţeleagă că se va deschide şl, în întunericul desăvârşit al străzii, vestibulul păru chiar luminos.

Un singur cuvânt
 
— Intraţi!

Şl bărbatul intră, lăsând întunericul în urma lui...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0416 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.