Memento pentru Istanbul - Ahmet Umit

Memento pentru Istanbul - Ahmet Umit
-7%
Preț: 54,68 RON
58,80 RON (-7,01%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-150-153-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 660
Format: 13x20

DESCRIERE

Memento pentru Istanbul - Ahmet Umit

 
Fragment:
 
Moartea ca şi naşterea şi căsătoria este o experienţă care ne sileşte să reevaluăm viziunea noastră asupra vieţii, dar când moartea este datorată unul asasinat, există o simplă întrebare pa care şi-o pune oricine „De ce?''. întrebarea se referă la motivul pentru care o fiinţă umană ar vrea să ucidă şi de unde vine acea capacitate cumplită.
 
 Şi întrebările nu se opresc aici; apar speculaţii legate de personalitatea asasinului, dacă este o persoană cumsecade, un om râu, un monstru, un psihopat...
 
Chiar şi aşa întrebarea dacă un anume individ este o persoană bună sau nu devenea lipsită de importanţă, întrebarea de bază, cea cu adevărat importantă, cea care izvorăşte din însuşi procesul acesta de examinare se referă la noţiunea de natură umană.
 
Cei care cred că oamenii sunt corecţi şi bine intenţionaţi pur şi simplu sunt îngroziţi atunci când se confruntă cu o crimă. Şocaţi, indignaţi declară în gura mare că bună-cuviinţa şi onestitaea omenească sunt moarte, în timp ce pentru aceia care văd oamenii ca pe nişte creaturi malefice există doar gândul de a-l prinde şi pedepsi pe făptaş şi nu oricum cl cu mare severitate şi chiar violenţă.
 
Cei care aparţin acestui al doilea grup consideră că dacă violenţa pedepsei o întrece pe cea a crimei atunci există o oarecare reducere a grozăviei săvârşite prin crimă. Prin urmare, fără să vrea aceştia aplică acelaşi principiu ca cel al criminalului.
 
Crima pentru oameni ca mine care doresc să vadă un minim de milă în pedeapsa aplicată, măcar un dram de blândeţe în aplicarea răzbunării şi oarecare indulgenţă în reprimare reprezintă totdeauna o imensă dezamăgire, un obstacol în calea speranţei şi credinţei că, în conflictul dintre bine şi rău, binele va ieşi învingător în final şi acesta şi este motivul pentru care mă luptam cu sentimente de disperare şi neputinţă pe când părăseam apartamentul lui Mukadder Kinaci.
 
Nu acelaşi lucru se putea spune şi despre Aii. Resentimentele pe care le manifestase la intrarea în casa lui Kinaci făcuseră loc unei exaltări şi unei emoţii trăite doar de poliţistul care simte că a rezolvat un caz.
 
Comunistul devenit ecologist, Namik Karaman, şi iubita sa Leyla Barkin pierduseră locul de suspecţi principali în favoarea lui Efsun şi Omer despre care Ali credea că fie aparţineau grupării al-Qaeda fie agenţilor Hezbollah. Era copleşit de entuziasm, de faptul că îi descoperise pe vinovaţi...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

31,92 RON
39,90 RON (-20%)
Created in 0.0352 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.