Memorii - Wilhelm Keitel

Memorii - Wilhelm Keitel
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 146
Format: 16x23
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Memorii - Wilhelm Keitel

 
... prin aspectul său fizic, modul în care se etala in faţa fotografilor, mândria şi determinarea de care a dat dovadă, Wilhelm Keitel lasă impresia că făcea parte din clasa aristocrată prusacă, precum mulţi alti ofiţeri de rang înalt în ierarhia militară din Germania nazistă în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
 
Cu toate acestea, omul care a fost una dintre cele mai importante figuri ale marelui conflict militar ce s-a desfăşurat la jumătatea secolului trecut a avut origini de o cu totul altă natură din punct de vedere social.
 
Wilhelm Bodewin Johann Gustav Keitel s-a născut pe 22 septembrie 1882, în mica localitate Helmscherode, langă Gandersheim, în Saxonia Inferioară, fiind fiul cel mare al lui Carl Keitel şi al soţiei sale, Apollonia Vissering. Fratele său, Bodewin Keitel, a făcut de asemenea parte din rândurile ierarhiei militare germane, atât în cadrul Reichswehr-ului, cât şi in al Wehrmachtului de mai târziu, unde a ajuns la grad de general şi a fost şeful Biroului de Personal al Armatei.
 
Tatăl celor doi era un moşier din clasa de mijloc, iar familia avea tradiţie în acest sens, considerând cariera militară ca fiind o a doua opţiune, în cazul în care un membru nu s-ar fi potrivit în postura de fermier.
 
De asemenea, familia avea şi tradiţii antiprusace puternice, astfel că, intr-o epocă în care majoritatea ofiţerilor proveneau din Prusia, faptul că Wilhelm a ales cariera militară trebuie să fi reprezentat pentru ai lui oarecum un şoc.
 
Intr-adevăr, după ce şi-a încheiat studiile gimnaziale, Keitel a încercat să preia proprietătile familiei, dar tatăl său nu a fost de acord cu demersurile sale şi i-a ţinut piept, acesta alegând, in cele din urmă, să îmbrăţişeze profesia militară, devenind ofiţer-cadet în armata prusacă, în 1901...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvant inainte 
 
1. De la anexarea Austriei pana la finalul campaniei din Franta
2. Impotriva Rusiei, 1940/41
3. Rusia, 1941-1943 
4. Ultimele zile sub Adolf Hitler

 

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0840 sec