Miercurea Regala - Doru Munteanu

Miercurea Regala - Doru Munteanu
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 376
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Miercurea Regala - Doru Munteanu

 
Acum imi dau seama ca provizoratul se prelungeste, s-a instalat necedand nimic, nefacand nicio concesie si va mai dura. Cat? Dumnezeu stie! Cu siguranta, pana intr-o zi cand cei multi, sleiti de asteptare isi vor da seama ca au fost inselati, mintiti, pana cand represiunea va deveni insuportabila, incarcerandu-le ambitiile, posibilitatea de miscare, libertatea.
 
Atunci, va veni o noua zi pentru istorie, pe care o vom scrie tot cu litere mari in cartea noastra sfanta, alaturi de Duminica Mare si aceasta Miercure Regala amputata, in randul zilelor noastre faptuitoare. Va fi un maine, pentru ca „roata-i tot roata, se-nvarte mereu...”
 
Din carte:
 
... până la aşa-zisul proces care nu mai avusese loc, mai speram că totul nu e decât o greşeală, o farsă proastă, apoi totul se nărui ca pietricelele uni uriaş dominou. Există o arhitectură a speranţei, care se deosebeşte fundamental de toate celelalte, în virtutea căreia se clădesc cele mai înălţătoare visuri, dar şi cele mai halucinante himere.
 
La început, ţinteşti cu precizie un scop, pe care mintea şi întreaga ta fiinţă îl doresc cu disperare. Totul ţi se pare atât de clar şi de simplu. Un singur imperativ există, scopul, dar e prea departe, e de neatins şi totuşi, te ambiţionezi să crezi că vei reuşi.
 
În aşteptarea izbânzii, arcul speranţei se întinde tot mai mult, gata să plesnească, dar insişti pentru că şansa ta exclude abandonul. Timpul trece peste tine ca un vânt tăios peste o rană deschisă, obrintind-o, cicatrizând-o dureros.
 
Speranţa devine o rană care se usucă, îţi strânge pielea prea întinsă. Te gândeşti cu groază că vei ceda, durerea va fi mai mare decât dorinţa. De prea multă încordare, înţepeneşti şi o paralizie lentă pune stăpânire pe tine.
 
N-ai abandonat, eşti sigur de asta, aştepţi cu aceeaşi îndârjire, numai că totul devine din ce în ce mai neclar, se înceţoşează. Ţi-e teamă să nu pierzi din vedere speranţa ca pe „fata morgana”, care se îndepărtează de tine, vălurind imaginile.
 
Cu un ultim efort ai vrea s-o atingi, dar e prea mult pentru sărmanul tău trup obosit şi vlăguit de aşteptare. Atunci se petrece ceva ciudat şi de neînţeles, parcă dintr-odată totul a scăpat de sub controlul rigid al voinţei.
 
Cresc în tine nebănuite şi întortochiate gânduri, ca o schelărie uriaşă, o imensitate de linii ce se întretaie halucinant, un labirint înălţat pe verticală. Undeva, acolo sus, în vârful lui e scăparea.
 
E infinit mai greu ca la început, mult prea anevoios să parcurgi reţeaua asta infernală, ca şi plasa unui păianjen. Şi nu ar fi nimic dacă totul s-ar opri, dar construcţia creşte fragilă şi înaltă, într-o geometrie haotică. Niciodată nu vei reuşi s-o străbaţi toată pentru a ajunge la capăt.
 
Gândul acesta te înnebuneşte. Eşti sleit de puteri şi slab, dar mai ales bolnav în iluzia ta. Tot ce-ai clădit e neverosimil de greu...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0728 sec