Miezul lucrurilor
25,20 RON
28,00 RON (-10%)

Miezul lucrurilor

Miezul lucrurilor
-10%
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 224
Format: 14x20
Preț: 25,20 RON
28,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Miezul lucrurilor. Un ghid simplu pentru descoperirea darurilor împachetate într-un ambalaj neobişnuit - Darren R. Weissman, Cate Montana

 
... cartea Miezul lucrurilor explică o tehnică simplă, dar foarte eficientă, intitulată Provocarea vezi-simţi-auzi, prin care oamenii pot intra uşor în locul unde şi-au depozitat convingerile fundamentale, subconştiente.
 
In cursul acestui proces, ei ajung să descifreze mesajele codificate pe care aceste convingeri le transmit sub formă de boală, suferinţă, dependenţe, relaţii nefericite.
 
 
...
 
Impactul gândirii la viitor

   Logica ne-ar spune că, dacă momentul Acum al conştiinţei timpului prezent conţine totul, viitorul ar trebui să nu conţină nimic.
 
De fapt, în afara conceptului din mintea noastră, viitorul nici măcar nu există. "Oameni ca noi, care cred în fizică, ştiu că distincţia dintre trecut, prezent şi viitor este doar o iluzie încăpăţânat de persistentă", spunea Albert Einstein. "Singurul motiv pentru care există timpul este ca să nu se petreacă totul dintr-odată."

   Viitorul iluzoriu este responsabil pentru cel mai important factor chinuitor: îngrijorarea.

   Da, este practic şi înţelept să faci planuri. Dar nu există absolut nicio certitudine că viitorul pe care îl planifici, pentru care te agiţi şi te îngrijorezi va veni - sau că vei fi şi tu acolo.
 
Deci ai putea la fel de bine să laşi grijile deoparte şi să pleci. Cu alte cuvinte, stabileşte-ţi intenţia în direcţia dorinţei inimii, foloseşte-ţi imaginaţia pentru a stârni emoţia, acţionează conform emoţiei dorinţei inimii, fă tot ce-ţi stă în puteri, iar apoi detaşează-te.
 
Ce rost are să stai treaz noaptea în pat şi să te întrebi dacă lucrurile vor ieşi sau nu cum îţi doreşti?

   Să nu uităm că momentul prezent conţine orice stare a minţii şi orice emoţie posibilă pe care o putem alege. Dacă deja ai trăit fericirea intenţiei tale, dacă deja ai trăit bucuria de a ţi se fi îndeplinit visele, doar fiind prezent şi imaginându-le, atunci nu ai obţinut deja ceea ce doreşte inima? Şi dacă ai obţinut deja ceea ce doreşte inima şi poţi avea bucuria aceasta oricând vrei, de ce să te mai îngrijorezi? Nu-i aşa că e mai bine să alegi să te simţi cum vrea inima, în loc să-ţi sapi în creier o superautostradă a îngrijorării?
 
...
 
Ce este vindecarea?

   Dar ce este cu adevărat vindecarea? Ce presupune ea? Ce înseamnă starea de sănătate şi cum o obţinem? Oricât de mult ne-ar plăcea ideea unui tratament eficient şi rapid, a unei pilule, a unui medic sau a unei reţete care să ne vindece instantaneu toate bolile, nu există nimic din afara noastră care să provoace vindecarea. "Forţele naturale din interiorul nostru sunt adevăraţii vindecători ai bolii", scria Hipocrate, părintele medicinei moderne, în secolul V î. Hr.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) defineşte sănătatea ca fiind, "o stare completă de bunăstare fizică, mentală şi socială, şi nu neapărat absenţa bolii sau a infirmităţii".
 
Deci, dacă sănătatea este o stare de bine, iar vindecarea este un proces de aliniere cu forţele naturale din interior, nu-i aşa că obţinerea şi menţinerea sănătăţii şi bunăstării este doar un proces de înţelegere a ceea ce este natural pentru noi - şi alinierea la acest proces?

   Bineînţeles! Din nefericire, în stilul de viaţă modern puţine lucruri mai sunt naturale. Ne începem ziua pe fugă, consumând cafele şi mic dejunuri pline de zahăr.
 
Apoi stăm la coadă în trafic, înainte de a fi înghesuiţi în birouri închise ermetic, unde toxinele din materialele sintetice, din mobilă şi din produsele pentru curăţenie circulă în clădiri prin sistemele de ventilaţie, dând naştere la ceea ce inginerii specialişti în mediu numesc "sindromul clădirii bolnave"...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvinte de apreciere 
Cuvânt înainte (Bruce H. Lipton)

Prefaţă de Darren Weissman 
Prefaţa de Cate Montana

Introducere

   PARTEA ÎNTÂI Care este miezul lucrurilor?

Capitolul 1. Să învăţăm planul vieţii... 32
Capitolul 2. Evident, nu!... 41
Capitolul 3. Evident, da!... 51
Capitolul 4. Provocarea vezi-simţi-auzi... 60

   PARTEA A DOUA De ce şi cum funcţionează?

Capitolul 5. Puterea inimii... 74
Capitolul 6. Mintea ca instrument pentru schimbare... 85

   PARTEA A TREIA Provocări pentru a alege o viaţă plină de semnificaţie

Capitolul 7. Ce este în neregulă cu momentul Acum?... 98
Capitolul 8. Mintea ca persecutor... 110
Capitolul 9. Responsabilitatea şi libertatea de a alege... 120
Capitolul 10. Condiţionarea socială... 128
Capitolul 11. Discutând cu dependenţele... 137

   PARTEA A PATRA Crearea schimbării conştiente

Capitolul 12. A ajunge de aici, acolo... 156
Capitolul 13. întrebări despre Provocarea vezi-simţi-auzi... 167
Capitolul 14. întrebări despre Provocarea vezi-simţi-auzi, minte şi corp... 176
Capitolul 15. Credinţele neprocesate ale inimii - HUB-urile pentru descoperirea darurilor împachetate în ambalaj neobişnuit... 186

Mulţumiri... 203
Despre autori... 205

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0683 sec