Mihnea Constantinescu: omul care a schimbat România fără ca noi să știm

Mihnea Constantinescu: omul care a schimbat România fără ca noi să știm
-10%
Preț: 43,20 RON
48,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0481-7
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 288
Format: 13x20

DESCRIERE

Mihnea Constantinescu: omul care a schimbat România fără ca noi să știm - Iulian Comănescu
 
... exceptând excursiile pe magazie, prin pod sau pe la Sfânta Ana, prea multe ocazii să ieși din Mahalaua Cărămidarilor nu erau, pe vremea aceea. Dar, vorba lui Sandu Constantinescu, sportul ajută.
 
Printre apropiații cu care se mândrea și se mândrește fami-lia sunt boxerul Ion Chiriac sau fratele lui, Constantin, arbitru internațional de box în timpul liber, unchi.
 
Pe stradă mai trăiau Bebe Dincă, portar al naționalei de handbal, sau scrimerul Cornel Georgescu. Toți acești oameni plecau în străinătate, la concursuri. Când se întorceau, din sacoșele lor, pe Livada cu Duzi se vărsa lumea largă, sub forma unor fleacuri aduse copiilor.
 
Fleacuri învelite în pachete de visare mult mai mari: „Eu aveam geantă albă, México saluda al Mundo!“ se laudă Sandu. „Toată lumea se uita după mine, și-n mașină, și-n tramvai!“Mihnea primea și el câte-un fular, un steag, pliante – ce putuse aduce și unchiul boxer, ulterior antrenor, dintr-o diurnă nenorocită.
 
Neckermann-ul nelipsit. Și „niște arici micuți, le puneai un băț, căruia-i dădeai foc și fumega. Altădată, din Spania, Austria, nu mai țin minte, ne-a adus la toți trei câte o casetă Clorodont. Periuță, pastă și apă de gură.
 
Atunci am văzut prima oară apă de gură...“. Cine n-a trăit comunismul nu a cunoscut forța de madlenă proustiană inversă, generatoare de amintiri inexistente, a acestor...
 
...
 
... peste vreo patru ani, la sfârșitul Liceului de Informatică, va primi cadou de la nași ceva asemănător cu ceea ce numim azi PC. Erau anii de glorie ai Commodore-ului, când sistemul de ope-rare și programele se rulau de pe casete de casetofon. „Ce curioși eram!
 
Ne urcaserăm călare pe el și noi, ăștia care habar n-aveam“, spune Aurel Constantinescu. Generos cu lucrurile lui, de regulă, Mihnea nu i-a lăsat să-l atingă. Întrebat ce făcea pe computer, fratele cel mare își amintește vag că era ceva legat de engleză. „În niciun caz jocuri.
 
L-am rugat să ne arate și nouă un joc, dar el: «Nu, nu umblați!»“Însă cel mai frumos cadou a fost Siria. George, tatăl, reușise să plece la lucru acolo, pe un salariu în dolari, în acele exporturi de resurse umane ale lui Ceaușescu care s-au lăsat cu pagube de câteva miliarde.
 
În 1979, puțin înainte de calculator, Mihnea a primit o vacanță de câteva săptămâni. Baza de operațiuni era la Baniyas, port unde românii construiau rafinăria...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0340 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.