Mindfulness urban - exercitii de curaj, compasiune si conectare

Mindfulness urban - exercitii de curaj, compasiune si conectare
Preț: 50,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 272
Format: 16x21
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Mindfulness urban - exercitii de curaj, compasiune si conectare (Gaspar Gyorgy)

 
... orașul este un loc interesant și încă pretențios de trăit. Deși iubiți energia și diversitatea extraordinară a mediului urban, zgomotul zilnic de a merge la muncă și de a naviga în mulțimi, trafic și linii vă poate lăsa să vă simțiți obosiți și deconectați.
 
Respectând provocările și avantajele care apar atunci când locuiți sau lucrați în oraș, Mindfulness Urban oferă sfaturi practice pentru a transforma experiențele de zi cu zi în oportunități de contemplare, de ameliorare a stresului și de împlinire.
 
Plin cu reflexii și exerciții care se pot face la lucru, la domiciliu sau chiar în timpul călătoriei cu metroul, acest ghid vă va ajuta să atingeți și să mențineți sentimentul de pace și calm pe care l-ați căutat.
 
Veți veti regasi in acest ghid iar si iar pentru mementouri blânde care vă vor ajuta să creați liniște în interiorul vostru, pe măsură ce lumea exterioară se mișcă nebuneste...
 
Din carte:
 
... sistemul limbic joacă un rol majorîn formarea ataşamentului — a conexiunilor dintre noi şi persoanele semnificative, a percepţiilor, a emoţiilor şi a amintirilor legate de acestea.
 
Părţile principale ale sistemului limbic sunt hipocampul şi amigdala (un petec de materie cenuşie de mărimea şi forma unei migdale). Tot despre sistemul limbic se poate spune că reprezintă interfaţa dintre trunchiul cerebral, ca parte primitivă a creierului, şi cortex, zona cerebraLă raţională şi evoluată, numită şi creierul nou.

    Cortexul este partea exterioară a creierului, care este numit şi creier mamma-Lian sau neocortex, şi este responsabil de funcţiile mai complexe, precum planificarea şi atenţia. Mulţumită părţii frontale a cortexului putem gândi, ne putem bucura de imaginaţie şi de creativitate.
 
De exemplu, dacă te rog să-ţi închipui ce înseamnă fericirea sau cum ţi-ai putea găsi mai mult timp pentru a practica arta de a fi prezent, cortexul prefrontal este implicat în găsirea răspunsurilor; el este responsabil şi de activităţi educative precum scrisul, cititul sau calculul matematic.
 
Ariile cortexului sunt cele mai puţin dezvoltate părţi ale creierului în momentuL naşterii şi ajung la maturitate în jurul vârstei de 24 de ani. De aceea sunt atât de importante experienţele noastre timpurii, căci ele influenţează semnificativ dezvoltarea şi maturizarea creierului.

    Concluziile, la care au ajuns pasionaţii cercetători ai mecanismelor neurobiologice, susţin că fiecare dintre zonele cerebrale descrise mai sus poate beneficia de experienţele trăite în timpul exerciţiilor de mindfulness.
 
Concentrarea intenţionată a atenţiei asupra experienţelor interioare, de genul „Luptă sau fugi", ne poate ajuta să nu reacţionăm în faţa persoanei iubite ca şi cum am fi nevoiţi să ne apărăm de balaurul cu şapte capete.
 
Dar, tot prin mindfulness, putem îmbunătăţi şi funcţionarea cortexului, care, din perspectivă evoluţionistă, este cea mai recentă regiune a creierului şi care are nevoie de mai multă susţinere din partea noastră (vezi beneficiile practicii mindfulness).
 
Printre avantaje se mai numără liniştirea emoţiilor declanşate de sistemul limbic sau reactivarea unor amintiri pe care le-am crezut uitate.
 
Dacă, în situaţii dificile de viaţă, creierul uman poate funcţiona la un nivel optim, atunci acesta le va face faţă cu brio, iar experienţele nu vor fi percepute ca fiind traumatice.
 
Problema este că, în astfel de împrejurări, se supra-activează anumite arii ale creierului, cum ar fi trunchiul cerebral, şi activitatea altora este încetinită, cum ar fi cele corticale...
 
 
CUPRINS:
 

Introducere... 8

 

    Partea I

1 Curajul de a trăi din plin... 21
2 CurajuL de a te bucura de Lucrurile simple... 37
3 Curajul de a rămâne uman... 49
4 Curajul de a reveni acasă... 63
5 Curajul de a fi vulnerabil... 75
6 Curajul de a nu crede tot ce gândeşti... 89
7 Curajul de a nu face nimic... 99
8 Curajul de a privi în universul interior... 111
9 Ce nu este mindfulness... 119

 

    Partea a ll-a

10 Compasiunea în cuplu... 125
11 Compasiunea faţă de nevoile corpului... 139
12 Compasiunea faţă de copiii vizibili şi cei invizibili... 153
13 Compasiunea faţă de vulnerabilităţile personale... 171
14 Compasiunea faţă de sufletele pe care le modelezi... 185

 

    Partea a lll-a

15 Conectarea cu partea bună din tine... 195
16 Conectarea lipsită de orice urmă de control... 207
17 Conectarea cu ceea ce se află dincolo de frică... 219
18 Conectarea cu ceea ce este dincolo de nefericire... 229
19 Reconectarea cu sine... 241

 

Mulţumiri... 260

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0325 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.