Mintea e un mit

Mintea e un mit
ISBN: 978-973-111-163-6
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 208
Format: 13x20
Preț: 22,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

......''Mintea e un mit''


Cea care trebuie să dispară este dorinţa de a atinge un anume scop, un scop atotimportant, nu nenumăratele dorinţe mărunte. Singurul motiv pentru care tu încerci să manipulezi sau să controlezi dorinţele mărunte este că un astfel de control face parte din strategia ta de a atinge scopul atotimportant, dorinţa dorinţelor.

Elimină acel scop principal şi celelalte cad în făgaşul lor natural şi nu vor mai fi o problemă pentru tine sau pentru lume. Nu vei ajunge nicăieri încercând să controlezi şi să manipulezi la nesfârşit aceste numeroase dorinţe. Acest mod este în esenţă vicios.

Aşa-zisul "scop suprem" este ca orizontul. Cu cât te duci spre el cu atât se depărtează.

Scopul, ca şi orizontul, nu există de fapt acolo. Este o proiecţie a propriei tale frici şi se depărtează de tine atunci când îl urmăreşti. Cum poţi ţine pasul cu el? Nu poţi face nimic. Totuşi, dorinţa este cea care te ţine în mişcare; indiferent de direcţia în care te mişti, este acelaşi lucru.

Spiritualitatea este inventia mintii, iar mintea este un mit.

................

Traditiile tale te sufoca. Dar, din nefericire, nu faci nimic. De fapt, iti place sa fii sufocat. Iti place povara sacului de gunoi cultural, deseul mort al trecutului. Acesta trebuie sa cada de pe tine in mod natural. Pur si simplu cade. Nu mai depinzi de cunoastere, decat ca de o unealta utila spre a functiona sanatos in aceasta lume.

Vrerea trebuie sa cada. Vrerea de a fi liber de ceva ce nu exista este ceea ce tu numesti "suferinta". Vrerea de a fi liber de suferinta este suferinta. Alta suferinta nu exista. Tu nu vrei sa fii liber de suferinta. Tu doar te gandesti la suferinta, fara sa actionezi.

Ganditul tau nesfarsit la a fi liber de suferinta este doar mai mult material pentru suferinta. Ganditul nu pune capat suferintei. Suferinta exista atat timp cat gandesti.

De fapt nu exista suferinta - de care sa fii liber. Ganditul despre "suferinta" si lupta impotriva "suferintei" este suferinta. Deoarece nu poti opri ganditul, iar ganditul este suferinta, vei suferi mereu. Nu se poate altfel, nu exista scapare...U. G. Krishnamurti


CUPRINS:


In loc de cuvant inainte 5

Capitolul I

Certitudinea care spulbera totul 25

Capitolul II

Speranta este pentru maine, nu pentru azi 65

Capitolul III

A nu sti este starea ta naturala 79

Capitolul IV

Nu exista nimic de inteles 107

Capitolul V

Noi am creat aceasta jungla umana 144

Capitolul VI

Corpul ca un creuzet 186

Autori:

U. G. Krishnamurti

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Practici spirituale

Created in 0.0549 sec