Minuni tehnologice de speriat - Sean Connolly

Minuni tehnologice de speriat - Sean Connolly
-8%
Preț: 36,80 RON
40,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-3300-2
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 240
Format: 17X28

DESCRIERE

Minuni tehnologice de speriat. Experimente pentru micii oameni de stiinta - Sean Connolly

 
... fiecare capitol prezintă informaţii într-un mod uşor de înţeles. Introducerea te pune în temă cu tehnologia ce urmează a fi prezentată: care este partea ei atrăgătoare, dar şi cum a ajuns să se strecoare într-o carte care are cuvântul „de speriat" în titlu.
 
Apoi există o secţiune despre Cum ne schimbă viaţa în bine, pentru că, la urma urmei, nu aceasta este menirea oricărei noi tehnologii? Aici vei gă si cele mai multe amănunte: cum funcţionează tehnologia respectivă, cum şi de ce a apărut şi în ce fel face (sau ar putea face) din lume un loc mai bun.
 
Capitolul continuă cu Tehnologiile înrudite, arătân-du-ţi cum se potriveşte cu lucrurile existente, sau cum le poate îmbunătăţi. Vei vedea că până şi cele mai revoluţionare invenţii au legături cu versiuni anterioare sau cu alte tipuri de tehnologie.
 
GPS-ul (pagina 121), de pildă, joacă un rol important într-o mulţ ime de minuni tehnologice moderne, printre care ma şinile fără şofer (pagina 77) şi dronele (pagina 169).
 
Să ne întoarcem la titlul acestei cărţi si să vedem cum pot fi minunile tehnologice ceva „de speriat“. Nu se ştie niciodată când o idee bună poate fi pusă în slujba răului sau când poate avea consecinţe înfricoşătoare neaşteptate.
 
În fiecare capitol vei găsi ilustraţii simpatice, definiţii scurte şi la obiect şi casete cu explicaţii care te vor ajuta să îţi faci o idee clară despre toate aceste fascinante inovaţii tehnologice.

La finalul fiecărui capitol îţi vom arăta cum să întreprinzi tu însuţi un experiment care are strânsă legătură cu tehnologia prezentată. Instrucţiunile sunt clare şi uşor de urmat şi îţi vom spune şi de cât timp ai nevoie.
 
Chiar dacă nu o să efectuezi o intervenţie chirurgicală cu laser sau conduce un tren cu 1. 000 km/h, îţi promitem că o să te distrezi, convingându-te cu ochii tăi de ideile ştiinţifice care fac posibile toate aceste lucruri.

Cam asta ar fi. A venit vremea să testezi limitele tehnologiei. Încearcă să nu te sperii!...
 
CUPRINS:
 
CAPITOLUL 1    
CRES TEREA ACCELERATĂ A PLANTELOR
EXPERIMENT: Roşu, galben sau violet?            

CAPITOLUL 2    
ENERGIA SOLARĂ          
EXPERIMENT: Petrecere solară  

CAPITOLUL 3    
ROBOT II SI ANDROIZII    
EXPERIMENT: Te pui cu robotul?      

CAPITOLUL 4    
MICROSATELITII     
EXPERIMENT: Gata de lansare!    

CAPITOLUL 5    
RACHETELE REUTILIZABILE      
EXPERIMENT: Refolosire imediată!      

CAPITOLUL 6    
DIFUZOARELE DIRECT IONALE    
EXPERIMENT: Pe calea undelor    
EXPERIMENT BONUS: Cheile succesului
 
............
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0413 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.