Miracole care fac minuni - Eckart von Hirschhausen

Miracole care fac minuni - Eckart von Hirschhausen
-10%
Preț: 58,50 RON
65,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-3033-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 376
Format: 16x22

DESCRIERE

Miracole care fac minuni. Cum ne vindecă medicina și magia - Eckart von Hirschhausen

 
Prima mea întâlnire cu o vindecare miraculoasă s-a întâmplat la Londra, unde am petrecut un an la o clinică, în cadrul unui program de schimb de studenți. Dacă povestea ar fi avut loc cu 2000 de ani în urmă, ar fi fost considerată un miracol biblic, fiindcă o femeie paralizată a putut dintr-odată să meargă din nou.
 
Pentru corectitudine, trebuie să spunem că paralizia nu avea cauze neurologice, cum ar fi un nerv secționat; simptomele erau de natură „psihogenă“. Pe vremuri, pentru caracterizarea fenomenului se folosea termenul „isterie“.
 
De regulă, un medic experimentat își dă imediat seama că nu nervii și mușchii reprezintă problema, ci mai degrabă convulsiile și paralizia exprimă o suferință de natură psihică.
 
Noi însă eram începători și trebuia să consultăm pacienta – o tânără de douăzeci de ani, extrem de slabă, care zăcea în pat și era convinsă că nu mai poate merge. Noi, studenții, am verificat reflexele, sensibilitatea și forța musculară în poziția culcat.
 
Totul părea să fie în regulă, dar de îndată ce încercam să o ridicăm pe propriile picioare, pacienta intra în colaps. Printre noi nu s-a găsit niciunul care să-i spună: „Ridică-te și mergi, dar patul lasă-l aici.“
 
Lucru care n-ar fi folosit la nimic, fiindcă după toată experiența clinică am ajuns la concluzia că este important ca acești pacienți să fie tratați cu grijă, pentru a-și recăpăta încrederea în forțele proprii. Nu sunt ipohondri și nu simulează, suferința lor e autentică și este nevoie de soluționarea conflictului interior, prin care se pot salva în fața lor înșiși și a celorlalți.
 
Cazul a fost preluat de specialiști, iar noi am fost uimiți când, în cele din urmă, pacienta a părăsit clinica pe propriile picioare, eliberată de o mare povară...
 
CUPRINS:
 

Știința a alungat magia din medicină. Dar nu și din oameni
Ca să nu vă mirați

 

Capitolul 1 MIRACOLELE EXISTĂ DINTOTDEAUNA
Am văzut trei minuni
Magia și Maria
Când doi se ceartă
Cât de spontane sunt vindecările spontane?
Vraciul miraculos din noi
Gânduri care omoară
Vindecători din toată lumea
Cum am făcut cunoștință în transă cu ursul meu interior – ca vânzător de aspiratoare
Jos negii!
La început a fost cuvântul
Ce coincidență!
Micul meu geniu are talent
Sângerați, vă rog!
Unde se ascunde spiritul?
Alte țări, alte pastile – și spirite
Ce au să ne spună norii și luna

 

Capitolul 2 MIRACOLELE SUNT POSIBILE
Cum m-a fermecat magia
Vracii filipinezi
Sunteți un medium!
Scândurile din fața ochilor care înseamnă lumea
Unul dintre părinții dumneavoastră era de sex feminin!
Infractori persuasivi
Există oameni cu energii speciale? 

 

............

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0295 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.