Miracolul de a fi. Lectii de la intelepciunea vietii - Bodhipaksa

Miracolul de a fi. Lectii de la intelepciunea vietii - Bodhipaksa
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-47-3336-1
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 224
Format: 14x20

DESCRIERE

Miracolul de a fi. Lectii de la intelepciunea vietii - Bodhipaksa

 
... este aproape inevitabil să nu manifestăm cel puțin câteva opinii care să ne predispună la a vedea autocompasiunea într-o lumină negativă, iar a nu gestiona aceste opinii ne-ar putea împiedica să ne dezvoltăm cele cinci deprinderi ale autocompasiunii încă dinainte să începem.
 
Examinarea rezervelor și criticilor ne poate ajuta să ne înțelegem reticența și să găsim o soluție la ea, astfel încât să putem îmbrățișa ideea de autocompasiune cu toată inima. Multe obiecții legate de practicarea autocompasiunii sunt rezultatul prezumției inconștiente, pe care mulți dintre noi am interiorizat-o, potrivit căreia am fi răi și indolenți și am avea nevoie să fim îmboldiți ca să ne comportăm sau să procedăm bine.
 
Conform acestei opinii, dacă ne-am acorda bunăvoință, am ajunge mult mai probabil să dăm greș, deoarece ne-am „cocoloși“ pe noi înșine. Dacă ne păstrăm această opinie, cel mai probabil vom crede că prin critică putem reduce probabilitatea ca eșecul să se întâmple din nou în viitor.
 
Această perspectivă dură, dar comună, tinde să ne facă mai suspicioși cu privire la sentimentele noastre și mai intoleranți la durere și suferință. Dacă o păstrăm, am putea chiar să ajungem să credem că, dacă am fi suficient de puternici, nu am suferi deloc, și să fim astfel în situația de a ne teme de autocompasiune, interpretând-o ca pe o formă de slăbiciune și un mod de a ne cânta nouă înșine în strună.
 
Cu toate acestea, este posibil să putem vedea lucrurile într-un mod diferit. Putem ajunge să recunoaștem că, în ciuda faptului că, pe termen scurt, critica poate da rezultate, pe termen lung ea este stresantă și demoralizatoare. Putem ajunge să înțelegem că a da piept cu greutățile vieții este deja suficient de dificil ca atare și să admitem nevoia de a fi înțelegători și încurajatori cu noi înșine.
 
Putem ajunge să apreciem autocompasiunea ca fiind o sursă de putere și de reziliență și putem afla că a ne oferi nouă înșine bunătate, compasiune și încurajare poate fi cheia către o viață trăită în tihnă. Așadar, să aruncăm o privire peste lista celor mai comune șase obiecții ridicate față de practicarea autocompasiunii...
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE Puterea autocompasiunii conștiente
 
UNU Știința autocompasiunii conștiente
DOI Obiecţii la autocompasiune
TREI Patru pași spre Autocompasiune
PATRU Miracolul de a fi
CINCI Anevoioasa ființare ca Om
ȘASE Cum să te împaci cu disconfortul
ȘAPTE Să sprijinim partea neajutorată din noi
OPT Cea de-a treia săgeată și grija înțeleaptă de sine
NOUĂ Să învățăm să ne iertăm pe noi înșine
ZECE Extinderea compasiunii către ceilalți
UNSPREZECE Autocompasiunea fără sine
 
ANEXĂ Cei patru pași ai autocompasiunii
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0446 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.