Misterele filosofiei oculte - Emil Strainu

Misterele filosofiei oculte - Emil Strainu
Preț: 28,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 270
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Misterele filosofiei oculte - Emil Strainu

 
... există în practicile magice moderne, pe care noi le numim aici neo-magism, o tendinţă spre simplificare.
 
Insă această simplificare nu este nicidecum o reducere la esenţe, ci se referă mai ales la un fel de eigonomie a procedeului, într-adevăr, pentru majoritatea este mai uşor să folosească grafia latină şi limba engleză, dar operând această modificare, ansamblul mai are sens?
 
După părerea noastră, nu, deoarece tot sistemul de corespondenţe preluat parţial din Sepher Yetzirah dispare. Sau rămâne, dar golit de orice sens. Şi atund, ce rost mai are să păstrezi forma Golden Dawn?
 
Majoritatea surselor consideră Lamenul GD ca o creaţie destul de originală a lui S. L. MacGregor Mathers. Logică părea aşadar, pentru coerenţa ansamblului, utilizarea pentru transpoziţie a Tabelului Mathers.
 
Lăsăm cititorilor să facă comparaţia şi să tragă singuri concluziile de rigoare. Şi mai sunt şi litere care nu apar în ebraică, dar apar în engleză, de exemplu „X''.
 
Metoda de construire propriu-zisă (trasare) a sigiliilor folosită de Donald Michael Kraig nu aduce nimic nou, urmând-o punct cu punct pe cea descrisă de Israel Regardie în lucrarea sa „How to Make and Use Talismans''.
 
Singura diferenţă, şi ea preluată, este enunţul-dorinţă (devenit doctrină în neo-magism) propus de Austin Osman Spare, care înlocuieşte imputul iniţial, tradiţional în relaţie cu nume de entităţi non-umane.
 
Nu întâmplător, n-o să găsiţi nimic din această deviaţie periculoasă nici la Golden Dawn, şi nici la Israel Regardie.
I
Trandafirul stelat - literele ebraice după Sepher Yetzirah

Nu am găsit nicio referire la folosirea acestui simbol ca şablon (matrice) pentru construirea sigiliilor. Deşi pare o restilizare a Trandafirului cu 22 de petale, este, de fapt, o ilustrare, probabil doar cu rol explicativ, care apare cu subtitlul ''Literele ebraice după Sepher Yetzirah“, în lucrarea de referinţă „The secret teachings of all ages“.
 
 Construcţia se bazează pe poligoane stelate: un triunghi, o heptagramă şi o dodecagramă. Heptagrama este colorată in negru, probabil pentru evidenţierea registrelor suprapuse.
 
Poziţia, ca şi ordinea literelor, este schimbată în comparaţie cu Lamenul GD, urmând ordinea din Sepher Yetzirah. Pentru o explicaţie mai dară, vom imagina un cadran de ceas în jurul simbolului.
 
Steaua exterioară începe cu litera Heh, plasată la ora 9 şi continuă în sens trigonometric. Steaua mediană începe la ora 12 cu litera Beth, continuând de asemenea în sens antiorar. Rozeta interioară e identică cu cea Golden Dawn.
 
Pe Internet apare şi varianta cu toate cele 3 registre albe, în locul literelor ebraice fiind folosită o transliteraţie în engleză. Nu cunoaştem originea acestei variante, probabil modeme.
 
Atragem atenţia că deşi simbolul este asemănător cu cel prezentat de Manly P. Hali, poziţia literelor este schimbată. Astfel: steaua exterioară începe cu litera Heh, plasată la ora 10 şi continuă în sens orar.
 
Steaua mediană începe cu litera, plasată la ora 2 şi continuă în sens orar. Rozeta interioară e identică cu cea GD...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvânt-înainte
Câteva încercări de definire      
 
Prefaţă  
Introducere
 
Captatio Benevolente    
Câteva (încercări) de definire   
Imposibilitatea unei definiţii adecvate      
A arunca şi copilul odată cu apa murdară din spălătoare   
Filosofie sau filozofie?
A treia lege a lui Sir Arthur C. Clarke    
 
Câteva (încercări) de clasificare     
Impărţirea magiei în „albă“ şi „neagră“   
Magia inferioară vs. Magia înalta
 
Variaţii pe o temă dată 
„Crede şi nu cerceta!“ - Celsus a spus-o
Două citate probabilistice      
Despre fragmentarea Cunoaşterii  
Invăţături din Kabbala              
„Nunta chimică“ şi cărările cunoaşterii  
Masoneria speculativă, mai degrabă simbolică    
O structură mult îmbunătăţită
Akaşa şi Cronicile akaşice  
Despre minuni (mirabilia) şi miracole (miraculum)
Despre miracol şi supranatural
 
............
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0320 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.