Moartea lui Isus - J. M. Coetzee

Moartea lui Isus - J. M. Coetzee
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-787-9
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 232
Format: 13X20

DESCRIERE

Moartea lui Isus - J. M. Coetzee

 
... o după-amiază răcoroasă de toamnă. Pe întinderea de iarbă din spatele blocului, el, Simón, stă și urmărește un meci de fotbal. De obicei, e singurul spectator la aceste meciuri încinse între copiii din bloc.
 
Însă azi s-au oprit și doi străini să privească: un bărbat într-un costum închis la culoare și, lângă el, o fată în uniformă școlară. Mingea zboară cu boltă spre stânga, jumătatea în care joacă David.
 
Blocând mingea cu latul piciorului, David îl driblează pe apărător, care se repede să-l deposedeze, și trimite mingea în centru. Nici un jucător n-o poate intercepta, nici portarul n-o prinde, astfel că mingea trece de linia porții.
 
În meciurile astea din timpul săptămânii, nu există echipe. Băieții se împart după cum le vine, unii intră, alții ies. Uneori sunt treizeci, alteori doar șase. Când David a intrat prima oară în joc, în urmă cu trei ani, era cel mai mic ca vârstă și ca statură. Deși firav, acum se numără printre copiii mai înalți, e iute de picior, un alergător care te păcălește.
 
Un moment de acalmie în meci. Cei doi străini se apropie; câinele care moțăie la picioarele lui se ridică, înalță capul.
 
— Bună ziua, spune bărbatul. Ce echipe sunt acestea?
 
— Sunt doar copii din cartier, mai încing un meci din când în când.
 
— Nu joacă prost, spune străinul. Sunteți tatăl vreunuia? El, părinte? Are rost să explice ce anume este el?
 
— Cel de colo e fiul meu, spune el. David. Băia tul înalt cu păr negru. Străinul se uită atent la David, băiatul înalt cu păr negru, care se fâțâie de colo-colo cu aer distrat, fără să acorde cine știe ce atenție jocului...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0620 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.