Modalitati eficiente de a avea succes in viata si de a-l atinge pe Dumnezeu - Swami Shivananda

Modalitati eficiente de a avea succes in viata si de a-l atinge pe Dumnezeu - Swami Shivananda
Preț: 27,25 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 260
Format: 13x20

DESCRIERE

Modalitati eficiente de a avea succes in viata si de a-l atinge pe Dumnezeu - Swami Shivananda

 
INFLUENŢA PSIHICĂ
Personalitatea
In limbajul obişnuit, când cineva spune că dl Tagore are o personalitate bună, el se referă la faptul că dl Tagore arc o constituţie puternică, viguroasă, înaltă, cu un ten plăcut, cu un nas frumos, ai ochi strălucitori, cu pieptul larg, cu un trup musculos, cu membre simetrice, cu păr ondulat etc.
 
Ceea ce îl distinge pe un om de altul este personalitatea. în realitate, personalitatea înseamnă mai mult decât atât. Ea include caracterul omului, inteligenţa, calităţile nobile, conduita morala, realizările intelectuale, anumite capacităţi evidente, trăsăturile sau caracteristicile speciale, vocea puternică sau duioasă etc.
 
Toate aceste lucruri la un loc alcătuiesc personalitatea omului. Doar caracteristicile fizice nu alcătuiesc personalitatea, ci suma totală a tuturor acestor aspecte.
 
Daca un singur om este capabil să influenţeze mulţi oameni, spunem că un asemenea om are o personalitate magnetică. Un yoghin sau un jnanin pe deplin realizat este cea mai mare personalitate din lume. Poate fi un om mic de statură sau fără un chip frumos. Poate fi îmbrăcat în zdrenţe, dar este o personalitate puternică - un adevărat Mahatma.
 
Oamenii vin către el cu miile pentru a-i aduce omagii. Fiinţa care a atins perfecţiunea etică prin practica perseverentă şi sistematică a conduitei drepte (Yama şi Niyama) are, de asemenea, o personalitate magnetică. Ea poate influenţa milioane de oameni; dar este inferioară unui jnani sau unui yoghin care şi-a realizat pe deplin Sinele.
 
Dr. Samuel Johnson avea o înfăţişare ciudată, cu burtă mare şi cu membre asimetrice. Dar a fost cea mai mare personalitate a vremii sale. Nu era nici yoghin, nici jnanin, d un om cu mari realizări intelectuale, A fost un mare eseist.
 
Stăpânea foarte bine limba engleză şi a devenit celebru pentru stilul său bombastic, care a ajuns să fie numit englezeasca johnsoniană. lata cum sună una dintre frazele sale: ''Vreţi să fiţi atât de amabil şi să-mi permiteţi să-mi bag degetele în concavitatea dumneavoastră puternic mirositoare şi să extrag de acolo câţiva atomi măcinaţi care, ascensionând prin regiunea mea nazală, au produs o excitaţie puternică a tuturor nervilor mei olfactivi?”

Oamenii bogaţi au, de asemenea, o mare personalitate, care se datorează „puterii banilor”. Iar mulţi dintre ei pot fi triviali. Banii îşi au propria parte în alcătuirea personalităţii unui om. B infuzează cu anumite nuanţe. Firea caritabilă poate acoperi firea trivială şi poate răspândi anumite miresme, facându-i pe oameni să vină la ei. Domnul Iisus a spus: „Caritatea (dragostea generoasă) acoperă o mulţime de păcate”.

Caracterul oferă personalitate puternică omului, iar oamenii îl respectă pe omul cu un caracter bun. Oamenii morali impun respect oriunde se află. Cel care este onest, sincer, loial, bun şi cu o inimă deschisă impune respect întotdeauna şi îi influenţează pe oameni. Virtuţile sattvice îl îndumnezeiesc pe om. Cel care rosteşte adevărul şi practică brahmacharya îşi dezvoltă o personalitate puternică şi dinamică. Chiar dacă rosteşte un singur cuvânt, acesta are forţă, iar oamenii sunt captivaţi. Dezvoltarea caracterului este de o importanţă vitală, dacă omul doreşte să-şi amplifice personalitatea. Brahmacharya este rădăcina personalităţii magnetice...
 
CUPRINS:
 

Chatuh-Sloki Bhagavata
Gânduri din Upanişade
Desfăşurarea sadhanei
Natura Ta reală
Cântec pentru dezvoltarea voinţei
Rugăciune către Mama Divină
Rugăciune universali
Rugăciune pentru pacea lumii
Introducere

 

Capitolul 1 — Educaţia voinţei si a memoriei
Cine este Dumnezeu Educaţia spirituală
A.    Jnana Yoga
B.    Bhakti Yoga
C.    Raja Yoga Instrucţiuni speciale
Educaţia voinţei
Formule pentru dezvoltarea voinţei
Cum să manifestaţi voinţa
Cum să dezvoltaţi puterea voinţei
Capacitatea şi voinţa
Dorinţa şi voinţa
Liberul-arbitru
Căutaţi să aveţi o minte echilibrată şi raţionali
Urmăriţi să aveţi o prezenţă mentală
Semnele amplificării voinţei
Deveniţi un expert
Dezvoltaţi-vă fermitatea şi răbdarea
Stabiliţi un scop precis in viaţă
Tipuri de dezvoltare şi de cultură orientală şi occidentală Concluzie
Educaţia etică  
Educaţia stărilor mentale - bhava   
Gândiţi-vă la aspectul opus 
Educaţia gândirii 
Subconştientul  
Educaţia memoriei  
Exerciţii pentru educaţia memoriei  
Interesul dezvoltă memoria 
Sănătatea şi mintea  
Cum să vă dezvoltaţi percepţia şi auzul
Exerciţii pentru dezvoltarea auzului  
Exerciţii pentru dezvoltarea privirii 
Ashtavadhana   
Relaxarea mentală
Educaţia fizică  

 

Capitolul 2- RajaYoga
Practica sistemului Raja Yoga
Fabrica mentală
Vasanele
Controlul minţii hoinare
Yoga autocontrolului

 

...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0397 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.