Muntele analog - Rene Daumal

Muntele analog - Rene Daumal
Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-748-420-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 112
Format: 13x20

DESCRIERE

Muntele analog - roman de aventuri alpine, non-euclidiene şi simbolic autentice - Rene Daumal

 
... mă trag dintr-o familie de ţărani stabilită de mai multe sute de ani în Portul Maimuţelor. Mai mulţi dintre înaintaşii mei porniseră spre munte şi deveniseră ghizi. Dar părinţii mei, temându-se să nu mă vadă şi pe mine, fiul lor mai mare, plecând, făcuseră totul pentru a mă ţine departe de chemările muntelui.
 
Pentru asta m-au împins foarte devreme spre căsătorie; jos am soţie pe care o iubesc şi un fiu deja mare; acum ar putea să meargă cu mine. După moartea părinţilor mei, - aveam treizeci şi cinci de ani- am văzut dintr-o dată vidul acestei vieţi. Cum deci?
 
Urma să continui să-mi cresc fiul, pentru ca la rândul său să continue această linie, şi aşa mai departe, iar asta pentru ce? Nu mă exprim foarte bine, iar pe atunci vorbeam şi mai greu decât acum.
 
Dar asta mă strângea de gât. într-o zi am întâlnit un ghid de munte înalt, aflat în trecere prin Portul Maimuţelor; venea să ia provizii de la mine. Am sărit pe el, l-am scuturat de umeri şi nu am putut decât să-i ţip în ureche: " De ce, de ce?".

El mi-a răspuns serios: "E adevărat. Dar acum trebuie să vă gândiţi: cum?". Mi-a vorbit mult timp, în ziua aceea şi în următoarele...
 
CUPRINS:
 

Prefaţă de Basarab Nicolescu 

Primul capitol, care este capitolul întâlnirii
Capitolul al doilea, care este cel al supoziţiilor
Capitolul al treilea, cel al traversării 
Capitolul al patrulea, în care problema plăţii se pune în termeni precişi 
(Capitolul al cincilea) 

Nota editorului francez 
Notă biobibliografică 

 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0315 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.