Mythos - Stephen Fry
49,50 RON
55,00 RON (-10%)

Mythos - Stephen Fry

Mythos - Stephen Fry
-10%
Preț: 49,50 RON
55,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0633-2
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 504
Format: 13x21
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Mythos - Stephen Fry

 
Mânia Herei

Pe insula plutitoare, gemenii nou-născuţi Apollo şi Artemis se treziseră că erau în centrul furiei neîntrerupte a reginei cerului. Hera făcuse tot posibilul pentru a împiedica naşterea acestor amintiri vii ale infidelităţii lui Zeus, iar frustrarea şi furia în faţa eşecului nu cunoşteau limite. Aşa că a încercat din nou.
 
Când gemenii aveau doar câteva zile, ea a trimis şarpele Piton să-i mănânce. Vă mai amintiţi de piatra de magnetit cu care Rhea, însărcinată fiind, l-a păcălit pe Cronos s-o înghită în locul micului Zeus? Cea pe care a vomitat-o mai târziu şi pe care Zeus a aruncat-o departe de Othrys? Ei bine, aceasta aterizase într-un loc numit Pytho, pe versanţii Muntelui Parnas.
 
Infigându-se bine în pământ, ea va deveni mai târziu Omfalosul sau piatra ombilicală a Greciei — buricul den, centrul său spiritual şl punctul de origine. Exact din locul unde a căzut, la porunca Galei, pentru care acest loc era deja sacru, din pământ a iesit un şarpe uriaş ca un dragon ce va fi paznicul pietrei. Luând numele locului său de naştere, acesta a fost numit Piton, aşa cum s-au numit mulţi şerpi în cinstea lui de atunci.

Furioasă, Hera l-a trimis acum pe Piton pe insula Delos ca să-l omoare pe Leto şi pe copiii ei. Zeus a riscat s-o întărâte şi mal mult pe Hera, şoptind în secret această veste vântului, care i-a transmis-o copilului Apollo, care la rândul său i-a trimis un mesaj disperat fratelui său vitreg Hefalstos, rugându-l să-i facă cel mai bun arc cu săgeţi.
 
Hefalstos a trudit să-l făurească timp de şapte zile şl şapte nopţi, la capătul cărora o armă nemaipomenit de frumoasă şi de puternică, împreună cu un set de săgeţi de aur au fost expediate la Delos, exact la ţanc pentru ca Apollo să le primească, să se ascundă în spatele dunelor şi să aştepte sosirea marelui şarpe.
 
In momentul când Piton a ieşit din mare şi s-a târât pe nisip, Apollo a ieşit din ascunzătoare, a tras cu arcul şi l-a nimerit cu o săgeată în ochi. A tăiat în bucăţi corpul neînsufleţit acolo pe plajă şi a scos un puternic strigăt de triumf către cer...
 
CUPRINS:
 
ÎNCEPUTUL. Prima parte    
Din haos             
Primul Ordin        
Al Doilea Ordin        
     
ÎNCEPUTUL Partea a doua    

Incleştarea titanilor    
Al Treilea Ordin    
  
JUCĂRIILE LUI ZEUS. PARTEA ÎNTÂI  

Prometeu    
Pedepsele      
Persefona şi carul de luptă    
Cupidon şi Psyche 

JUCĂRIILE LUI ZEUS. PARTEA A DOUA    
Muritorii   
Faeton 
Cadmus  
Născut de două ori    
Cei frumoşi şi cei blestemaţi    
Doctorul şi corbul        
Crimă şi pedeapsă    
Hybris
 
............

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura

Created in 0.0339 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.