Nae desteptul - Anna Meliusz

Nae desteptul - Anna Meliusz
-6%
Preț: 39,87 RON
42,42 RON (-6,01%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786060866916
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 96
Format: 22x29

DESCRIERE

Nae desteptul - Anna Meliusz

 
... in ajunul zilei lui de naştere, Nae era foarte emoționat. S-a culcat ca de obicei, nici mai devreme, nici mai târziu. Şi-a închis ochii tare, tare de tot. Dar somnul nu se lipea de el.

Gândurile îi zburdau prin cap ca niște albine, din floare-n floare. „Ar trebui să adorm, ca să vină cât mai repede dimineața, îşi spunea el, nerăbdător.
De ce era așa nerăbdător? o să mă întrebați voi.

Păi, nu ghiciți? Pentru că dimineața următoare nu era o dimineață ca toate celelalte. Împlinea șapte ani.

Stând în întunericul odăii, băiatul se tot gândea dacă o să primească în dar mingea aceea minunată, roșie, împărţită în sferturi mari, albe, la care visase aşa de mult. O s-o capete sau nu?
 
Mama îi făgăduise c-o să i-o ia... dacă va fi cuminte.

Și Nae, la rândul lui, promisese că o să fie cuminte. Dar vezi că nu s-a prea ținut de cuvânt.

Nu mai departe de ieri făcuse o boroboață mare cât el: găsise în lada cu unelte a tatălui său un burghiu și se apucase să facă cinci găuri rotunde și frumoase în scaunul de bucătărie. Deși cele cinci găuri erau, după părerea lui Nae, foarte reușite, totuși mama se supărase și-l pedepsise.

Până la prânz nu i-a vorbit și nu l-a lăsat nici să curețe cartofi. Dar pentru băiat pedeapsa cea mai mare a fost că ori de câte ori mama se uita la
scaunul găurit, îi venea să plângă. Ea ținea foarte mult la mobila lor, nouă și frumoasă, din bucătărie.

După masă însă Nae fusese foarte cuminte. Până seara a stat în casă, s-a uitat la poze și a desenat.

Întrebarea era deci ce-o să zică mama? Că s-a purtat urât dimineața sau că a fost ca un înger toată după-masa? De asta depindea dacă-i va dărui sau nu mingea.

„Se prea poate, se răsucea îngrijorat băiatul, să nu primesc mâine nici măcar cozonac."

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0333 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.