Natura umana si natura divina - Omraam Mikhael Aivanhov

Natura umana si natura divina - Omraam Mikhael Aivanhov
Anul publicării: 2018
Pagini: 160
Format: 11x16
Preț: 19,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Natura umana si natura divina - Omraam Mikhael Aivanhov

 
... niciodată nu trebuie să ne exprimăm la repezeală. Omenirea se desfată cu formule lipsite de adevăr care, odată propagate, pot produce mari daune. Aceia care le adoptă nu au observat şi existenţa unei alte naturi, extrem de generoasă şi de bună.
 
Numai ca, omul nu-şi cultivă această natură măreaţă, fiind subjugat de personalitatea sa care îl sfătuieşte mereu cum să îşi sfâşie semenii; înainte ca aceştia să o facă cu el. Da, acesta este raţionamentul dat de legea junglei.

    Ce se va întâmpla, dacă el va dori acum să ofere primul loc naturii sale divine, care este somnolentă, străduindu-se din răsputeri pentru aceasta? Tot ceea ce este cu adevărat rău în fiinţa sa va fi absorbit de către individualitate. Vă înşelaţi crezând că individualitatea nu se hrăneşte. Nu, ea se hrăneşte ca noi toţi. Dar ea transformă această hrană în lumină.

    Să luăm un exemplu din domeniul nutriţiei. Atunci când un criminal, un răufăcător se hrăneşte, cum se face ca tocmai această hrană, care este de natură divină, îi întăreşte răutatea şi pofta de distrugere? De ce nu îl face mai bun?... Fiindcă el şi-a transformat alimentele în propria sa natură. Totul depinde deci de starea aceluia care mănâncă.
 
Hrana asimilată de fiecare fiinţă se identifică cu fiinţa respectivă, cu starea ei. Un om rău nu se va ameliora prin intermediul hranei absorbite, ci va deveni şi mai rău; în vreme ce, un om bun va deveni şi mai bun, hrăninduse.
 
Fiecare creatură îşi transformă alimentele corespunzător naturii personale. Iată de ce Iniţiaţii spun următoarele cuvinte: „Doamne Dumnezeule, îţi dăruiesc viaţa, ia-mă ca victimă, cu jertfă, absoarbe-mă..." Ei ştiu prea bine că nu vor fi anihilaţi, nici nu vor dispare, ci Dumnezeu îi va transforma în propria Sa substanţă, ei devenind de aceeaşi natură cu Domnul...
 
 
CUPRINS:
 
I. Natură umană... sau natură animalică... 9
II. Natura inferioară, o reflectare inversă a naturii superioare... 19
III. În căutarea adevăratei noastre identităţi... 33
IV. Cum să scăpăm de limitările naturii inferioare... 45
V. Soarele, simbol al naturii divine... 59
VI. Valorificaţi posibilităţile naturii inferioare dominând-o... 73
VII. A te ameliora înseamnă a oferi naturii superioare cât mai multe condiţii de manifestare... 87
VIII. Vocea naturii divine... 107
IX. Omul se poate lumina numai slujindu-şi natura sa superioară... 117
X. Cum să înlesnim exprimarea naturii superioare în noi înşine şi în ceilalţi... 131
XI. Reîntoarcerea omului în Dumnezeu... 143
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0738 sec