Naziștii și drogurile. Senzații tari în al Treilea Reich - Norman Ohler

Naziștii și drogurile. Senzații tari în al Treilea Reich - Norman Ohler
-10%
Preț: 44,91 RON
49,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067937725
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 384
Format: 13X20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Naziștii și drogurile. Senzații tari în al Treilea Reich - Norman Ohler

 
Strângerea probelor în Arhiva Federală Militară din Freiburg (Bundesarchiv‑Militärarchiv, Freibug)
 
La Freiburg im Breisgau, în spatele unui gard din sârmă ghimpată, păzită de un portar cu un puternic accent saxon, se află Arhiva Militară de pe lângă Arhivele Federale Germane (Bundesarchiv‑Militärarchiv). Cine vrea să studieze aici trebuie să treacă prin niște porți de oțel automate, ajungând mai apoi în spațiile de lucru, ale căror ferestre se întunecă automat cu ajutorul unor jaluzele cu lamele, dacă soarele strălucește prea tare.
 
Computerul oferă acces la conținutul unor depozite înțesate de documente păstrate în bibliorafturi. Milioane de morți au lăsat în urma lor milioane de dosare. Aici se poate studia toată tragedia războaielor germane. Cel puțin, în mod teoretic!
 
Pentru că s‑au strâns atât de multe documente, încât nu este deloc ușor să recunoști ce îți trebuie, să identifici informațiile valoroase în adevăratul munte de date, în aceste big data în care scotocesc ca într‑un birocratic car cu fân după un biet ac.
 
Cuvintele‑cheie după care se pot face căutări în calculatoare nu lămuresc decât prea puține aspecte dintr‑un dosar. Ceea ce îngreunează și mai mult lucrurile este că aceste cuvinte‑cheie au fost stabilite cu decenii în urmă, când domeniile de studiu erau diferite.
 
Bunăoară, în perioada postbelică, informațiile din domeniul istoriei medicinei erau considerate mai puțin importante decât astăzi. De asemenea, impresiile subiective ori dispozițiile unei persoane păleau în fața narațiunilor oficiale. Așadar, accesul la trecut, fie el și facilitat de cele mai noi tehnologii, se sprijină pe o înțelegere perimată a istoriei...
 
CUPRINS:
 
Prefață de Marian Voicu
Prospect (în loc de cuvânt‑înainte)
Tabloul clinic
Despre diagnostic
Eficacitatea produsului
Riscuri la administrarea lecturii
Reacții adverse posibile
Cum se păstrează această carte
 
I. Metamfetamina, un drog popular (1933–1938)
Breaking Bad: laboratorul de droguri din capitala Reichului
Un preludiu din secolul al XIX‑lea: proto‑drogul
Germania – patria drogurilor
Narcoticii ani 1920
Schimbarea puterii și schimbarea substanțelor
Politica antidrog ca politică antisemită
Medicul vedetelor de pe Kurfürstendamm
Un cocktail injectabil pentru Pacientul A
Drogul poporului în trupul poporului 
 
.........
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0297 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.