Nebun dupa Cluj - Rares Bogdan

Nebun dupa Cluj - Rares Bogdan
Preț: 50,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2018
Pagini: 400
Format: 13x20

DESCRIERE

Nebun dupa Cluj. O pledoarie sincera pentru Transilvania mea - Rares Bogdan

 
Rareș Bogdan e un Nebun după Cluj, un împătimit de Cluj, un fan al Clujului.
 
... e atât de convingător în ceea ce scrie sub puterea acestei stări că, după apariţia cărţii, există riscul ca mulţi cititori să se mute la Cluj!” 
Ion Cristoiu
 
Din carte:
 
De la cetit la pasta şi la clubbing
 
Am promis că nu vom face politică sâmbăta. Bibliotecile se închid devreme, iar în librăriile Clujului e agitaţia maximă din săptămână. încă cetitul cărţilor e o îndeletnicire dragă clujenilor.
 
Merită să intraţi între 10. 00 şi 13. 00 în bătrâna Librărie a Universităţii, care nu mai are nevoie de localizare, în Humanitasul de pe Napoca, în librăria de la parterul Centralului, care are avantajul că e deschisă până târziu, sau, dacă doriţi şi carte străină de calitate, puteţi merge pe Iuliu Maniu.
 
Merită să aruncaţi un ochi pe ultima apariţie editorială a lui Andrei Pleşu, Despre bucurie în Est şi în Vest, pe Breviar pentru păstrarea clipelor a lui Paleologu, pe Athenee Palace a jurnalistei americane R. G. Waldeck sau pe cartea de corespondenţă dintre Noica şi Sanda Stolojan, Sub semnul depărtării.
 
Iar dacă sunteţi ardeleni şi nu aveţi încă Transilvania mea. Istorii, mentalităţi, identităţi a profesorului Sorin Mitu, căutaţi-o repede. Poate e una dintre cele mai complexe şi profunde cărţi despre pământurile de dincolo de păduri.
 
Dacă aţi citit destul pentru o sâmbătă după-amiază cenuşie de noiembrie, puteţi să ieşiţi cu prietenii la o pizza, o lasagna sau la nişte spaghetti. După care seara poate continua excelent în Obsession, Kharma, Diesel, Zinc, Euphoria sau After Eight. In acest fel sâmbăta poate fi chiar reuşită.
 
Ei de ce dracu' au votat?
 
In sfântul post al Crăciunului sunt nevoit să-mi calc buna cuviinţă creştină în picioare, să mă revolt, să înjur şi să-mi exprim furia şi dezamăgirea alături de 2. 000 de familii de contribuabili clujeni.
 
550de petiţionari, reprezentând interesele a mai mult de 1% dintre clujenii cu drept de vot Oameni care au sperat şi au ramas dezamăgiţi Clujeni dispreţuiţi de cei ce acum se cred veşnici.
 
Cetăţeni oneşti care au crezut că a sosit momentul să viseze la casă cu curte Credite, moşteniri bani de nuntă, economii făcute prin renunţări au făcut ca sute de clujeni să-şi achiziţioneze parcele de teren întruna dintre zonele ce păreau, la începutul lui 2004, o nouă zonă rezidenţială a Clujului.
 
Au obţinut în schimb terenuri nefolositoare blocate de planuri iluzorii de fluidizare a traficului PUZ-uri respinse repetat fără explicaţii convingătoare,...
 
 
DIN CUPRINS:
 
Cum ne face Rares Bogdan să ne mutăm cu toţii la Cluj!
Prefaţă de Ion Cristoiu
 
2004
Zori de ZIUA de CLUJ
Clujul, după 4 luni
Votaţi inteligent!
 
2005
Cât ne costă liniştea consilierilor
De la primar la preşedinte, pe Autostrada Transilvania
Tributul ascensiunii 
Triumful normalităţii (I) 
Triumful normalităţii (II) 
Triumful normalităţii (HI)
Batjocorirea ardelenilor
Mirajul fotbalului clujean 
Să circulaţi bine!!!
Să trăiţi bine, domnule Preşedinte! Fără ardeleni 
Emile, fă-te că lucrezi!
După un an de ZIUA de CLUJ
Biserica Ortodoxă, zdrobită de luptele pentru putere 
 
...
 
Clujul in 2012
Crematoriu pentru ticalosi
Fiecare picior in fund, un pas inainte. Sau nu?
Un milion de lacrimi pe mormantu' Inaltului
Scrisoare catre un prieten
Intre cetateni, cititori si telespectatori

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Super!

F buna cartea! Recomand
Created in 0.0390 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.