Necunoscuta din Tanger

Necunoscuta din Tanger
Preț: 44,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-333-74-82
Anul publicării: 2019
Pagini: 320
Format: 13x20

DESCRIERE

Necunoscuta din Tanger - Christine Mangan 

 
... l-am întâlnit pe Youssef la Cafe Tingis câteva zile mai târziu, la ora convenită. Stătea în picioare, sprijinit de zid.
 
-Gata? mă întrebă zâmbind.
 
Am surâs şi eu, gata să pornesc, să dau deoparte poveţele şi avertismentele celorlalţi. Fiindcă Youssef avea ceva ce-mi părea infinit mai familiar decât toţi Johnii din lume. Eram amândoi marginali, periferici -eu prin naştere, Youssef în virtutea împrejurărilor. Era ceva între noi, dacă nu la fel de puternic precum afinitatea cu Alice, cel puţin o înţelegere reciprocă. Eram încă prudentă, desigur, încă precaută, dar aveam încredere în această trăsătură comună care constituia un fir de legătură între noi şi avea să ne ţină uniţi în ciuda lumii din jur, sau datorită ei.
 
Am lăsat medina în urmă, străzile haotice, înghesuite făcând loc unora lungi şi largi. Puţini oameni ne ieşeau în cale.
Am mers o vreme într-o tăcere plăcută; cu toate că mă bucuram să-mi las mintea să rătăcească liberă, m-am pomenit la un moment dat întorcându-mă spre el şi întrebând:
 
-Deci, Youssef sau Joseph?
 
Mă tot gândisem la asta de când ne întâlniserăm, cugetând asupra diferenţei dintre cele două. Joseph. Youssef. Erau acelaşi lucru, variante ale aceluiaşi nume? Nu eram sigură. De fapt, nu mai ştiam foarte bine cu care dintre ele mi se prezentase şi pe care îl folosise Alice când vorbise despre el. în mintea mea, el era deja Youssef, dar poate că asta era doar proiecţia mea, încercând să-i confere un anume tip de exotism care-mi măgulea sensibilităţile.
 

El ridică din umeri. îşi aprinsese o ţigară când porniserăm la drum, iar acum o duse la gură şi trase adânc din ea, degetele lui înnegrite şi bătătorite părând nederanjate de cenuşa fierbinte care căzu pe ele.

-Contează?

M-am încruntat. Conta? Am răsucit întrebarea în minte şi am constatat că nu mai eram la fel de sigură.

-    E numele tău! am protestat.

-    Fiecare dintre noi are mai multe nume.

M-am uitat la el pieziş.

-    Cum adică?

-    Soţ. Tată. Frate.

-    Astea sunt apelative, nu nume...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0339 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.