Neurostiinta iluminarii. Activeaza-ti creierul!

Neurostiinta iluminarii. Activeaza-ti creierul!
-12%
Preț: 30,80 RON
35,00 RON (-12%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 304
Format: 13X20

DESCRIERE

Neurostiinta iluminarii. Activeaza-ti creierul! - David Perlmutter, Aleberto Villoldo
 
Alberto:
Câştigarea respectului de sine

Un pacient, Chris, mi-a spus odată: „Fiecare slujbă pe care am avut-o a fost stresantă deoarece am avut mereu un şef tiranic, care nu mă respecta şi nu-mi recunoştea talentul." Acest om a făcut psihoterapie mulţi ani, încercând să înţeleagă de ce nu „are parte de respect". Şi-a tot analizat dinamica familiei şi a încercat, din răsputeri, să descopere motivele pentru care tot repeta acest tipar autodistructiv în viaţa sa profesională.
 
Eu i-am arătat, cu grijă, că răspunsul se afla în reţelele neuronale ale creierului său, care aveau grijă ca „realitatea" familiară să se tot repete. Psihologia l-a ajutat să înţeleagă trauma din copilărie care crease de la început aceste reţele neuronale: faptul că era fiul cel mare al unui tată mai în vârstă, că era rareori inclus în echipele pe care le faceau colegii săi de joacă, că a fost împins să devină un perfecţionist la şcoală şi că, mai târziu, a renunţat cu totul la şcoală.
 
Dar înţelegerea originii conflictului cu şefii săi nu s-a concretizat în îmbunătăţirea relaţiilor de fiecare zi, la fel cum înţelegerea faptului că un virus provoacă gripa nu vindecă gripa. I-am recomandat nutrimente hrănitoare pentru creier, ştiind că acestea îi vor ajuta regiunile din sistemul limbic sa se vindece, ceea ce le va permite unor căi corticale mai noi, superioare, să se constituie prin celelalte metode pe care urma sa i le propun.

I-am cerut lui Chris să practice şi un exerciţiu contemplativ: timp de zece minute, în fiecare dimineaţă, să-şi numere respiraţiile. l-am recomandat să se întrebe „Cine sunt eu?“ şi să respingă toate răspunsurile care îi veneau. Intr-o dimineaţă, într-un moment brusc de intuiţie, Chris şi-a dat seama că oamenii pentru care lucrase nu îi „cereau" ceva şi nu îl „subevaluau", aşa cum crezuse el, ci mai curând ei se aşteptau la ce era mai bun de la el, pentru că vedeau un potenţial pe care el nu era încă în stare — sau pregătit — să-l recunoască.

Munca mea cu Chris a constat apoi în schiţarea unei hărţi a viitorului său, care să-l îndrume către noi convingeri, noi comportamente şi spre o nouă direcţie în viaţă, bazată pe o relaţie profundă, de încredere, cu lumea...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte al editorului    
Prefaţă    
Introducere   

Capitolul 1. Neuroştiinţa iluminării   
Capitolul 2. Mintea cea puternică    
Capitolul 3. Evoluţia creierului şi a minţii    
Capitolul 4. Mitocondriile şi forţa de viaţă feminină       
Capitolul 5. Reţelele neuronale şi obiceiurile minţii   
Capitolul 6. Stresul şi modul în care îi dăunează creierului
Capitolul 7. Darul neuroplasticităţii           
Capitolul 8. Neurogeneza: Dezvoltarea de noi celule cerebrale    
Capitolul 9. Trei stări patologice pe care nu ţi le doreşti
Capitolul 10. Terapii inovatoare pentru producerea unui nivel crescut de energie   
Capitolul 11. Darul şamanului
Capitolul 12. Pregătirea creierului pentru iluminare  
Capitolul 13- Exerciţii şamanice 
Capitolul 14. Programul Activează-ţi creierul!   
Capitolul 15. In căutarea sufletului    

Epilog                        ..          
Mulţumiri
Despre autori

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

recomand

Super cartea! absolut geniala! Recomand

Titluri de aceiași autori

30,80 RON
35,00 RON (-12%)
Created in 0.0359 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.