Nocturna - Maya Motayne
35,91 RON
39,90 RON (-10%)

Nocturna - Maya Motayne

Nocturna - Maya Motayne
-10%
Preț: 35,91 RON
39,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786064310484
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 480
Format: 13x20

DESCRIERE

Nocturna - Maya Motayne

 
PRINŢUL FĂRĂ VIITOR

Un prinţ se întoarce întotdeauna acasă.
 
Asta îi spusese mama lui Alfie cu trei luni în urmă, când el se îmbarcase pe nava sa, lăsând în urmă oraşul San Cristobal, înghiţit de orizont. Acum, în vreme ce aceeaşi navă se apropia lin de portul din care plecase, umbra lui Alfie i se încolăcea în jurul picioarelor într-o spirală încordată.
Prinţul revenise acasă.
 
Inelele capitalei îi apăreau mândre în faţa ochilor, de la tavernele cocoşate din Ţeapă, care înfruntau briza, la acele haciendas impunătoare, cu vitralii şi acoperişuri înclinate din chirpici, aflate mai la distanţă de coastă, în inelul numit Panglica. Munţii domneau falnici în depărtare.
 
Dacă mijea ochii, prinţul desluşea lanurile de trestie-de-zahăr legănându-se în bătaia vântului, gata să fie recoltate. Iar la orizont se înălţa, desigur, palatul, ca un al doilea soare.

Degetele lui Alfie strânseră balustrada, velele stacojii fâlfâind tot mai uşor în timp ce echipajul se pregătea de ando-care. Prăvăliile şi tavernele din port erau decorate ai felinare vrăjite să lumineze toată noaptea, pentru a-i întâmpina pe marinarii care se întorceau pe întuneric.
 
Bizar, dar, în ciuda celor petrecute, oraşul nu părea deloc schimbat. Dar aşa se întâmplă de câte ori vii acasă. Tu eşti altul, celelalte arată la fel.

Lui Alfie îi venea să-i strige căpitanului să întoarcă vasul. Inima, care îi bătea ca nebuna, îl îndemna să plece înapoi pe mare, să nu calce pe pământul său de baştină.

- Preamărite prinţ Alfelir! îi spuse căpitanul, smulgân-du-l din lumea gândurilor. V-a sosit trăsura.

Alfie trase adânc aer în piept, fără a-şi lua ochii de la limpezimea mării albastre. De pe punte, vedea bancuri de peşti coloraţi săgetând apa, netulburaţi de nava care plutea deasupra lor.
 
Indată ce vasul părăsise oceanul străin şi agitat, alunecând în îmbrăţişarea domoală a Suavei, apa care-i scălda ţinutul natal, prinţului i se făcuse stomacul ghem. Ştiuse atunci că se apropia prea mult de casă. Nu mai era cale de întoarcere...
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0367 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.