Noua psihologie a banilor - Adrian Furnham

Noua psihologie a banilor - Adrian Furnham
Preț: 84,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-594-689-7
Anul publicării: 2019
Pagini: 512
Format: 14x21
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Noua psihologie a banilor - Adrian Furnham
 
...în multe privinţe, istoria banilor este o poveste despre boom şi bust şi despre modul în care toate aspectele sistemului financiar sunt rezultatul comportamentului uman cu toate neîmplinirile şi slăbiciunile lui. în cartea sa The Ascent of Money: A Financial History of the World, Ferguson (2009) notează că a avut în mod deosebit trei idei concrete.
 
In primul rând, sărăcia nu este rezultatul unor finanţatori răi şi rapaci care exploatează oamenii săraci, ci mai degrabă al unei regiuni sau ţări care nu are instituţii financiare eficiente, cum ar fi băncile bine reglementate.
 
In al doilea rând, banii amplifică tendinţa noastră de a exagera, cauzând oscilaţii de la boom la bust. Modul în care ne folosim abilităţile şi banii provoacă inegalităţi dramatice între oameni.
 
în al treilea rând, puţine lucruri sunt mai greu de prezis cu acurateţe ca amploarea crizelor financiare şi momentul în care acestea survin. Istoria arată că se întâmplă adeseori mari crize, dar puţini economişti pot spune când.
 
Istoria banilor se referă la înfiinţarea de mari instituţii financiare, precum şi la evenimente importante şi dramatice, cum ar fi spargerea bulei Companiei Mării de Sud, Marea Criză etc. Fiecare generaţie pare să experimenteze crize naţionale şi globale care afectează întregul sistem monetar.
 
Mai mult, schimbările tehnologice, cum ar fi invenţia maşinilor automate de scriere sau cârdurile de credit şi banii electronici, modifică comportamentul indivizilor şi societăţilor în ansamblu. Persoanele fizice sunt produse ale timpului lor şi circumstanţelor, dar nu sunt guvernate de acestea...
 
CUPRINS:
 

Lista ilustraţiilor
Lista tabelelor 
Prefaţă  

1    Psihologia banilor  
2    Banii astăzi   
3    Diverse abordări ale temei banilor  
4    Banii şi fericirea   
5    Atitudini faţă de bani, convingeri şi comportamente  
6    înţelegerea lumii economice  
7    Socializarea economică şi bunul parenting  
8    Diferenţe de sex, bani şi familie   
9    Nebunia banilor. Bani şi sănătate mintală  
10. Banii şi motivaţia la locul de muncă
11 Economie comportamentală   
12 Persuasiune, preţ şi bani    

Anexa 1. Confesiuni personale  
Anexa 2. Rezultatele testului meu
Referinţe Index

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0638 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.