Nu te lasa. Puterea de a-ti insusi viata haotica si frumoasa de luptatoare

Nu te lasa. Puterea de a-ti insusi viata haotica si frumoasa de luptatoare
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 330
Format: 13x20
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Nu te lasa. Puterea de a-ti insusi viata haotica si frumoasa de luptatoare (Glennon Doyle)

 
... acum câţiva ani, la biserică, au început să mi se întâmple lucruri ciudate. Aveam câte-o discuţie plăcută cu o doamnă pe care o întâlneam acolo şi, în toiul conversaţiei, ea făcea o glumă care nu era chiar glumă, insinuând că familia noastră era „perfectă" şi că această „perfecţiune" o făcea să se jeneze cu familia ei.
 
Asta s-a întâmplat de trei sau patru ori, în două săptămâni. Odată, o femeie mi-a spus: „Sunteţi atât de uniţi, încât mă simt aşa de singură."
 
Soţul meu, Craig, se afla lângă mine la momentul respectiv şi m-am uitat la el, nedumerită, iar el m-a privit la fel de nedumerit. Aşa comunicăm noi. Am dus conversaţia la bun sfârşit cum am putut, iar apoi, în drum spre casă, eu şi Craig am întors problema pe toate părţile.
 
Eram consternaţi. Ne adorăm unul pe altul, dar nu ne vine să spunem despre noi că suntem uniţi. Femeile respective ar fi putut la fel de bine să-mi spună: „Sunt atât de invidioasă pe înălţimea şi pe geniul tău culinar!“
 
Am un metru şaizeci şi cinci şi tot ce ştiu despre gătit este sa comand mâncare acasă. Tot discutând, eu şi Craig am ajuns la concluzia că, dacă eşti slab şi zâmbeşti mult, oamenii rămân cu impresia că ai secretele universului la degetul mic şi că toată viaţa n-ai fost atins nici măcar că o floare. Dacă se întâmplă să porţi şi nişte blugi la modă, nu mai ai scăpare!
 
Concluzia aceasta m-a indispus foarte tare. Nu îmi place să le fac pe alte femei să se simtă inferioare. Şi voiam ca interiorul meu să se potrivească, într-un fel, cu ceea ce lăsam să se vadă în afară. Dar mi-era teamă să nu ajung cumva să arăt precum Pig Pen sau Courtney Love ca să-mi reuşească asta.
 
Căci, vedeţi voi, sunt bulimică şi alcoolică, în curs de recuperare. Timp de douăzeci de ani, am fost victima mâncării şi a băuturii, a drogurilor şi a iubirilor nocive. Am suferit. Familia mea a suferit.
 
Am avut o copilărie aproape magică, ceea ce a adus un plus de vinovăţie pe lângă durerea şi confuzia mea. „Glennon— de ce îţi prăjeşti minţile, când n-ai niciun motiv?" Răspunsul meu ar fi că m-am născut un pic defectă, cu o extra doză de sensibilitate.
 
Pe măsură ce creş-team, simţeam că îmi lipsea bruma de protecţie de care aveam nevoie în faţa riscurilor vieţii- riscuri precum prietenia, iubirea tandră şi respingerea. Mă simţeam stingheră, demnă de dispreţ, vulnerabilă.
 
Şi nu voiam să păşesc pe câmpul de luptă al vieţii cu asemenea sentimente. Nu credeam că pot supravieţui. Aşa că mi-am născocit o lume mică, a dependenţei, şi m-am ascuns în ea. Mă simţeam in  siguranţă ăici. Nimeni nu mă putea atinge...
 
 
CUPRINS:
 
Dedicaţie
Distribuţia personajelor 
Edificiu] vieţii 
 
TREZIREA
 
Surorile
Sfintele goluri 
Despre scris şi dans
Ziua întâi 
Tobogane şi scări 
In caz de urgenţă 
Inspiră, expiră 
Tipul urât mirositor care tuşeşte 
 
PROMISIUNEA
 
Zile de naştere 
Şapte-i cu noroc 
Artificii 
Masa de prânz
Spălatul rufelor murdare
 
ÎNMULŢIREA
 
Nu trăi clipa! 
Un mic sfat 
Curajul e o alegere 
Sincer, mi-e totuna   
Unu, doi, trei 
Inveselirea
Un munte pe care sunt dispusă să mor
Despre peşti şi rai 
Transcendentalista 
Ofiţerul-supererou 
Despre har şi talent 
Mămica leneşă 
Moneda de aur 
Mai aproape de bine 
 
REZISTENŢA
 
Despre plâns şi pedalat 
Namaste 
Greu 
Ca să vezi! 
Despre blasfemie 
Darurile sunt punţi între suflete 
O gazdă stresată 
Un loc liber în plus
 
ELIBERAREA
 
Vânătoarea de comori
Jubilare 
Oriunde-ai merge
Tot tu vei fi 
Vindecarea este ascultare 
„Va fi frumoasă" 
Dumnezeule, se va dansa!    
 
MATERIAL SUPLIMENTAR
 
Luptătoarea străzii 
Ghid de lectură de la Scribner
Intrebări şi subiecte de discuţie 
Idei pentru clubul vostru de lectură 
Interviu cu autoarea    
 
Mulţumiri
 
Momastery şi Monkee See Monkee Do 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0601 sec