Nucul, Alunul si Migdalul
Preț: 13,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Vasile Cociu
Editura: Mast
Anul publicării: 2007
Ediția: 1
Pagini: 271
Format: 13x20
Categoria: Gradinarit, pomicultura, viticultura
DESCRIERE
...''Nucul, Alunul si Migdalul ''
... acestă trinitate vegetală, a fost alături de om de-a lungul evoluţiei sale biologice, asigurând, prin fructele, lor un element vital: proteina.
Acum se ştie că doar soia depăşeşte conţinutul în substanţe proteice al celor trei plante pomicole.
Apreciem că marele public, iubitorii de pomi, vor găsi şi alte date interesante, pentru a le îndrăgi şi a contribui la extinderea lor.
... Cartea „Nucul, alunul şi migdalul“ sintetizează cunoştinţele acumulate de distinşi cercetători din staţiunile experimentale pomicole şi de la catedrele de învăţământ superior, specialişti în domeniul nuciculturii din România, cărora le mulţumim şi pe această cale pentru pasiunea dedicată nucului, alunului şi migdalului.
Cuprinsul cărţii „Nucul, alunul, migdalul“:
Introducere
Nucul
Importanţa culturii nucului şi valoarea alimentară a nucilor
Incursiune în trecutul îndepărtat al nucului
Biodiversitatea genetică. Speciile genului Juglans
Particularităţi biologice ale nucului. Creşterea şi rodirea
Cerinţele nucului faţă de factorii de mediu
Date privind cultura nucului pe plan mondial
Situaţia culturii nucului în România
Realizări privind sortimentul de nuc în România
Dificultăţi întâmpinate în extinderea culturii nucului
Tendinţe şi orientări privind modernizarea culturii nucului
Aspecte privind înmulţirea nucului
Tehnologia culturii nucului în livadă
Protecţia pomilor şi a mediului
Combaterea integrată a dăunătorilor şi patogenilor nucului
Probleme ale recoltării, păstrării şi valorificării nucilor
Bibliografie selectivă
Alunul
Răspândirea în cultură. Prezent şi perspective
Biodiversitate genetică. Principalele specii
Particularităţile biologice ale alunului
Cerinţele alunului faţă de factorii de mediu
Soiurile - factor de progres în cultura alunului
Programe de ameliorare în perspectivă a soiurilor
Tehnologia obţinerii materialului săditor
Îngrijirea plantelor în livadă
Protecţia plantelor şi a mediului
Recoltarea, păstrarea şi valorificarea alunelor
Bibliografie selectivă
Migdalul
Importanţa culturii migdalului
Originea şi aria de răspândire
Biodiversitatea genetică. Taxonomia
Particularităţile biologice ale migdalului
Cerinţele migdalului faţă de factorii de mediu
Sortimentul actual şi perspectivele îmbunătăţirii lui pe cale genetică
Tehnologia culturii migdalului
Protecţia pomilor şi a mediului. Combatera integrată a dăunătorilor şi patogenilor migdalului
Recoltarea, păstrarea şi valorificarea migdalelor
Bibliografie selectivă
Autori:
Vasile Cociu
... acestă trinitate vegetală, a fost alături de om de-a lungul evoluţiei sale biologice, asigurând, prin fructele, lor un element vital: proteina.
Acum se ştie că doar soia depăşeşte conţinutul în substanţe proteice al celor trei plante pomicole.
Apreciem că marele public, iubitorii de pomi, vor găsi şi alte date interesante, pentru a le îndrăgi şi a contribui la extinderea lor.
... Cartea „Nucul, alunul şi migdalul“ sintetizează cunoştinţele acumulate de distinşi cercetători din staţiunile experimentale pomicole şi de la catedrele de învăţământ superior, specialişti în domeniul nuciculturii din România, cărora le mulţumim şi pe această cale pentru pasiunea dedicată nucului, alunului şi migdalului.
Cuprinsul cărţii „Nucul, alunul, migdalul“:
Introducere
Nucul
Importanţa culturii nucului şi valoarea alimentară a nucilor
Incursiune în trecutul îndepărtat al nucului
Biodiversitatea genetică. Speciile genului Juglans
Particularităţi biologice ale nucului. Creşterea şi rodirea
Cerinţele nucului faţă de factorii de mediu
Date privind cultura nucului pe plan mondial
Situaţia culturii nucului în România
Realizări privind sortimentul de nuc în România
Dificultăţi întâmpinate în extinderea culturii nucului
Tendinţe şi orientări privind modernizarea culturii nucului
Aspecte privind înmulţirea nucului
Tehnologia culturii nucului în livadă
Protecţia pomilor şi a mediului
Combaterea integrată a dăunătorilor şi patogenilor nucului
Probleme ale recoltării, păstrării şi valorificării nucilor
Bibliografie selectivă
Alunul
Răspândirea în cultură. Prezent şi perspective
Biodiversitate genetică. Principalele specii
Particularităţile biologice ale alunului
Cerinţele alunului faţă de factorii de mediu
Soiurile - factor de progres în cultura alunului
Programe de ameliorare în perspectivă a soiurilor
Tehnologia obţinerii materialului săditor
Îngrijirea plantelor în livadă
Protecţia plantelor şi a mediului
Recoltarea, păstrarea şi valorificarea alunelor
Bibliografie selectivă
Migdalul
Importanţa culturii migdalului
Originea şi aria de răspândire
Biodiversitatea genetică. Taxonomia
Particularităţile biologice ale migdalului
Cerinţele migdalului faţă de factorii de mediu
Sortimentul actual şi perspectivele îmbunătăţirii lui pe cale genetică
Tehnologia culturii migdalului
Protecţia pomilor şi a mediului. Combatera integrată a dăunătorilor şi patogenilor migdalului
Recoltarea, păstrarea şi valorificarea migdalelor
Bibliografie selectivă
Autori:
Vasile Cociu
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 20,00 RON
- 39,48 RON42,00 RON (-6%)
- 30,55 RON32,50 RON (-6%)
Promo
-Asistenţă online
-Suntem deconectați |
RECENZII