Nujeen. Cum a reusit o fata imobilizata in scaunul cu rotile sa fuga din Siria in Germania

Nujeen. Cum a reusit o fata imobilizata in scaunul cu rotile sa fuga din Siria in Germania
Preț: 33,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 256
Format: 13x20

DESCRIERE

Nujeen. Cum a reusit o fata imobilizata in scaunul cu rotile sa fuga din Siria in Germania - Nujeen Mustafa, Christina Lamb

 
Prizonieră în apartamentul din Alep unde locuieşte cu familia ei, Nujeen este bolnavă de paralizie cerebrală şi condamnată să trăiască într-un cărucior cu rotile.
 
Neputînd să meargă la şcoală, învaţă singură engleza din serialele americane de televiziune. Cînd luptele dintre trupele dictatorului Assad şi militanţii ISIS cuprind şi Alepul, Nujeen şi ai ei iau calea exilului...
 
Din carte:
 
... când Albert a murit de febră tifoidă la doar patruzeci şi doi de ani, Victoria a scris că are „inima grea şi zdrobită”. Nu şi-a revenit niciodată cu totul. Nu mă gândisem vreodată că şi reginele pot avea inimile zdrobite.
 
Un alt fapt interesant. Primul prenume al Victoriei era de fapt Alexandrina şi a fost numită după nepotul Ecaterinei cea Mare, Ţarul Alexandru I, care l-a învins pe Napoleon şi era unul dintre Romanovii mei.
 
Vai, ce nevoie aveam de o regină vajnică sau de un Romanov care să rezolve toate problemele din Siria! Poate că nu ştiţi, dar acum mulţi ani chiar am avut o regină puternică în Siria: chipul ei e pe bancnotele noastre de 500 de lire.
 
Numele său era Zenobia şi era o descendentă a Cleopatrei. S-a născut în secolul al III-lea d. Hr. în Palmira şi, la fel ca Victoria, a devenit regină foarte de tânără, pe când avea douăzeci şi ceva de ani, şi a avut propriul său imperiu, Imperiul Palmirei.
 
Era atât de îndrăzneaţă, încât a luptat împotriva puterii Romei, cel mai mare imperiu al lumii, şi a cucerit Egiptul şi mare parte din Turcia de azi. O femeie să facă asta! Daesh o urăşte!
 
Eram în Gaziantep de un an, dar şansele să ne întoarcem în Siria păreau să devină din ce în ce mai slabe. Daesh se întindea ca o plagă. Eu refuz să-i spun Statul Islamic; cine a zis că e un stat? Pot să devin şi eu Statul Nujeen? Sigur că nu!
 
Imediat după ce am plecat din Manbij în august 2014, a asediat Muntele Sinjar, unde se refugiaseră mii de membri ai comunităţii yazidite după ce Daesh masacrase sute de yazidiţi în satele din împrejurimi, inclusiv copii, spunându-le să se convertească, altfel îşi vor pierde capetele, şi după ce luptătorii săi răpiseră sute de femei ca să le violeze şi să le facă sclave.
 
Imaginea acelor oameni disperaţi, izolaţi pe munte fără mâncare sau apă, a făcut în sfârşit lumea să acţioneze. Statele Unite şi Marea Britanie au ajutat forţele...
 
 
CUPRINS:
 
Prolog. Traversarea    
 
Partea întâi Să pierzi o ţară
1.    Străini în propria ţară    
2.    Zidurile Alepului    
3.    Fata de la televizor  
4.    Zilele furiei   
5.    Un oraş divizat  
6.    Războiul nostru   
7.    Pe aripile vântului    
8.    Iartă-mă, Siria  
 
Partea a doua Călătoria
9.    Lărgeşte-ţi orizonturile    
10.    In căutarea unui traficant de persoane   
11.    Traseul morţii    
12.    Libertatea unui om normal  
13.    Prin Poarta cea Frumoasă
14.    Ungaria, deschide-ne!    
15.    Cea mai grea zi  
16.    Sunetul muzicii    
17.    Mulţumesc, Mama Merkel 
 
Partea a treia O viaţă normală
18.    Străini într-o ţară străină   
19.    In sfârşit la şcoală    
20.    Un An Nou înspăimântător   
21.    Un loc numit acasă    
 
Post-scriptum. Singura făclie   
Anexă. Călătoria mea    
 
Mulţumiri   
Index 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0329 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.