O fata din bucati - Kathleen Glasgow

O fata din bucati - Kathleen Glasgow
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 440
Format: 13x20
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

O fata din bucati - Kathleen Glasgow

 
Charlotte Davis este facuta bucati. La doar 17 ani, a pierdut mai mult decat au pierdut altii in toata viata lor, dar a invatat sa uite. Cioburile dintr-un borcan spart fac taieturi adanci, iar durerea fizica anihileaza suferinta sufleteasca pana cand nu mai ramane decat liniste. Nu trebuie sa se mai gandeasca nici la tatal ei, nici la raul in care a pierit acesta. Nu mai este nevoie sa-si aminteasca de prietena ei, care a disparut pentru totdeauna. Nu-i mai vine in minte mama ei, care nu mai are ce sa-i ofere.

Cu fiecare cicatrice noua, inima lui Charlie devine tot mai puternica, dar doare in continuare. Doare indeajuns de tare cat sa nu-i mai pese de nimic, ceea ce este necesar cateodata, ca sa poti iesi din intuneric.

"O situatie-limita chinuitoare, o carte dinamica, devastanta si frumos scrisa. O poveste originala, foarte umana, care se va citi cu sufletul la gura. Cititorilor li se va parea imposibil sa lase din mana acest roman emotionant, plin de tensiune.”
- Julie Schumacher, autoarea cartilor Black Box si Dear Committee Members, bestseller New York Times
 
Din carte:
 
FIECARE MOMENT ESTE REZERVAT pentru ceva anume. Ne trezim la şase. La şapte fără un sfert, ne bem cafeaua călduţă sau sucul îndoit cu apă.
 
Avem la dispoziţie 30 de minute ca să întindem brânză topită pe nişte chifle ca de carton sau să ne îndesăm în gură ouă albicioase sau să înghiţim un terci de ovăz cu cocoloaşe.
 
La şapte şi un sfert ne putem întoarce în camerele noastre, ca să facem duş. Cabinele de duş nu au uşi şi habar nu am din ce sunt făcute oglinzile, dar în niciun caz din sticlă, aşa că, atunci când te speli pe dinţi sau îţi perii părul, reflexia propriului chip este tulbure, neclară.
 
Dacă vrei să te razi pe picioare, trebuie să fie de faţă o asistentă sau o infirmieră, dar niciuna dintre noi nu vrea asta, aşa că avem picioarele păroase, ca ale băieţilor.
 
La opt şi jumătate avem întâlnirea de grup şi ăsta e momentul în care încep să curgă poveştile şi unele fete ţipă, altele se vaită, dar eu mă mulţumesc să stau pe scaun, doar să stau, şi nu e zi în care fata aia mai mare, odioasa de Blue, cu dinţii ei stricaţi, să nu întrebe: Azi o să zici ceva, Sue cea tăcută?
 
Azi aş vrea s-o ascult pe Sue cea tăcută; n-ai vrea şi tu, Casper?
 
Casper îi spune să-şi ţină fleanca. Casper ne îndeamnă să respirăm, să facem exerciţiul cu acordeonul deschizându-ne braţele larg, larg de tot, şi apoi strângându-le tare, tare de tot, şi după aceea îndepărtându-le din nou, şi din nou, şi din nou şi nu-i aşa că ne simţim bine când respirăm?
 
După grup urmează medicamentele, apoi liniştea, apoi prânzul, apoi lucrul manual, apoi şedinţa individuală unde stai cu doctorul şi plângi încă şi mai mult, şi apoi, la cinci seara, vine cina, care...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

32,00 RON
40,00 RON (-20%)
32,24 RON
34,30 RON (-6,01%)
31,92 RON
39,90 RON (-20%)
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
36,00 RON
45,00 RON (-20%)
38,70 RON
43,00 RON (-10%)
37,80 RON
42,00 RON (-10%)
37,80 RON
42,00 RON (-10%)
Created in 0.0630 sec