O lume iesita din minti - Revolutia creativa a educatiei

O lume iesita din minti - Revolutia creativa a educatiei
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 376
Format: 14x21
Preț: 52,98 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

O lume iesita din minti. Revolutia creativa a educatiei - Sir Ken Robinson (Editie Revizuita)

 
Trăim un paradox. Majoritatea copiilor se consideră a fi foarte creativi, majoritatea adulților, nu. Ce se schimbă pe măsură ce creştem? Organizații de pretutindeni concurează într-o lume care se schimbă mai repede ca niciodată.
 
Liderii acestora spun că au nevoie de oameni care să gândească creativ, care să fie flexibili și care să se adapteze repede. Și foarte adesea spun că nu găsesc astfel de oameni.
 
Din carte:
 
A invata sa fii creativ
 
Se consideră, adesea, că oamenii creativi se nasc cu această capacitate sau nu, după cum foarte bine pot avea ochii albaştri sau Căprui, lucru care nu prea mai poate fi schimbat, în realitate, se pot face multe pentru ca oamenii să devină mai creativi.
 
Dacă cineva vă spune că nu ştie să scrie sau să citească, evident, nu veţi gândi că acea persoană nu este în stare să scrie sau să citească, ci doar că nu a fost învăţată cum să facă aceste lucruri. La fel, atunci când oamenii îmi spun că nu sunt creativi, presupun că încă nu au învăţat ce înseamnă a fi creativ. 
 
Să eliberăm creativitatea?
 
Creativitatea este asociată câteodată cu libera exprimare, ceea ce explică, parţial, îngrijorarea unora privind creativitatea In şcoli. Criticii acesteia îi văd pe copiii creativi ca fiind agitaţi, zgomotoşi, răsturnând obiectele în calea lor, în loc să se ocupe serios de şcoală.
 
Creativitatea, de regulă, implică joaca cu ideile, amuzamentul, distracţia şi imaginaţia. Dar, de asemenea, presupune şi o activitate susţinută de concentrare pe idei şi proiecte, pentru a le prezenta în cea mai bună formă şi pentru a emite judecăţi critice cu privire la ideile care sunt cele mai bune şi de ce sunt acestea cele mai bune.
 
In toate disciplinele, creativitatea presupune, în plus, abilitate, cunoştinţe şi control. Nu este vorba doar de a elibera creativitatea, ci şi de a o fructifica.
 
Şi, la urma urmei, de ce sunt importante aceste aspecte?
 
Trei teme in această carte există trei teme fundamentale:
 
• Prima este că trăim vremuri revoluţionare.
 
• A doua este că, dacă vrem să supravieţuim şi să ne dezvoltăm, trebuie să ne raportăm altfel la propriile noastre capacităţi şi să le folosim la potenţialul lor maxim.
 
• A treia este că, pentru a realiza acest lucru, trebuie să ne  concepem organizaţiile şi în special sistemele de educaţie în modalităţi complet diferite.
 
Mă voi ocupa în detaliu de toate aceste aspecte în capitolelor ce  urmează, dar pana atunci, dati-mi voie să îmi prezint  pe scurt argumentatia...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă
 
1. O lume ieşită din minţi 
2. Infruntarea revoluţiei
3. Caree problema cu educaţia?
4. Iluzia academică
 
5. Să-ţi cunoşti propria minte
6. A fi creativ 
7. Să fim mai sensibili 
8. Nu sunteţi singuri
 
9. A fi un lider creativ
10. Să învăţăm să fim creativi
 
Postfaţă
Mulţumiri
 
Note
Bibliografie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0692 sec