O lumină în inima nopţii - George Banu

O lumină în inima nopţii - George Banu
-10%
Preț: 40,50 RON
45,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-43-1054-5
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 128
Format: 13x20

DESCRIERE

O lumină în inima nopţii - George Banu

 
... in inima nopţii, noaptea mea, candelabrul răsare ca un licăr de speranţă, un far discret, capabil să tempereze melancolia. Licurici al saloanelor şi amintire a unei lumi dispărute, abandonat pe scenă. Mi-a apărut brusc în clarobscurul vieţii care pune străpânire pe cel care sunt acum, cel care se îndepărtează lent de teatru.
 
Antidepresiv, pecete a unei lumi sau a unui teatru epuizat, prezent, dar tinându-se departe de mişcările convulsive ale secolului nostru, candelabrul însoţeşte şi luminează timpul ce se scurge. Şi îl protejează împotriva căderii în uitare.
 
Din salon la scenă, din spaţiul privat la cel public, pătrundem aici în „mitologia" candelabrului, în sensul dat de Roland Barthes, deloc încărcat ai o cascadă de conotaţii provenind din folosirea sa actuală sau păstrată în memorie. Candelabrul menit luminatului şi candelabrul amintirii.

Din dragoste pentru lumina sa subtilă, discretă, dar şi pentru indiscutabila sa melancolie, s-a trezit în mine dorinţa de a-i trece în revistă apariţiile şi reflexiile, de a stabili un dialog între spaţiul public şi spaţiul privat şi de a-l întâlni pe partenerul intim al visătorului sau al spectatorului, reuniţi astfel în inima nopţii, cu ochii aţintiţi spre o lumină catifelată care dăinuie, care alină în faţa ameninţării de a dispărea şi care temperează violenţa lumii. E un remediu blând.
In inima nopţii, candelabrul ne protejează de tenebre...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0557 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.